• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ciężarówki Michał Type_r7

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
No to tylko ja nie wiem Waszego :) Dla mnie po prostu nie istnieje coś takiego jak "fikcja modelarska" i tyle. Katalizatory/tłumiki w tym Volvo są po prawej stronie, więc w modelu też dla mnie powinien być po tej stronie. Ja z reguły nie zachwycam się pudełkowymi modelami, ale staram się napisać w wątkach coś więcej niż kilka słów :)

OP
OP
Michał Type_r7

Michał Type_r7

Moderator działu Modelarstwo Samochodowe
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.108 158 2
No to tylko ja nie wiem Waszego :) Dla mnie po prostu nie istnieje coś takiego jak "fikcja modelarska" i tyle. Katalizatory/tłumiki w tym Volvo są po prawej stronie, więc w modelu też dla mnie powinien być po tej stronie. Ja z reguły nie zachwycam się pudełkowymi modelami, ale staram się napisać w wątkach coś więcej niż kilka słów :)
I chwali się takie podejście.
Będę musiał rwać te elementy bo są przyklejone przez poprzedniego właściciela do zestawu... Można mu wybaczyć, bo samochody MAN i MB miał w jednym paluszku, bo miał ich kilkaset w swojej firmie w 1:1.
A Volvo miał tylko kilka sztuk.

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
A swoim komentarzem chciałem tylko zwrócić uwagę na ten detal a nie napominać do zmiany ;) Skoro jest przyklejony... i to przez niemiecki, albo inny klej to lepiej nie ruszać.

OP
OP
Michał Type_r7

Michał Type_r7

Moderator działu Modelarstwo Samochodowe
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.108 158 2
A swoim komentarzem chciałem tylko zwrócić uwagę na ten detal a nie napominać do zmiany ;) Skoro jest przyklejony... i to przez niemiecki, albo inny klej to lepiej nie ruszać.
Nie ma Tobie tego za złe dobrze, że to zauważyłeś, bo my staruchy tego nie widzimy już nie te oczy.
A Niemiecki klej wiadomo jak działa... porządnie i dokładnie.

Railways

Znany użytkownik
Reakcje
1.032 16 0
VOLVO F12 są ok(y) ale najlepszy klimat to koleś przy Toi Toi;)
[DOUBLEPOST=1423775699,1423775329][/DOUBLEPOST]FH16 świetnie wygląda na tle realnego pleneru+ węgiel typowe klimaty na zimę;). Gratuluję pomysłu Michał(y)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.349 387 20
Kolejny fajny staruszek. Te czarne ślady na bokach mają imitować zdarty lakier? Czy coś innego? Bez plandeki wygląda też ciekawie. Szkoda, że mu kalka z plandeki odchodzi. Ciekawe, czy dało by się przykleić ją jakimś sposobem ponownie?