• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Budynki, tabor i pojazdy w skali 1:700

OP
OP
Adam66

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.417 110 1
Po powrocie z warsztatów w Piasecznie, gdzie Daniel pokazywał nam jak sadzić trawę wzięa mnie ochota na dobre rzemiosło:rolleyes:
Tu inna skala niż rzeźby ołówkowe, ale mistrzostwo rąk ludzkich to samo(y).
Czy to odlewnicy, czy kowale... nie wiem czemu, ale mógłbym oglądać takie filmy godzinam:cool:

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
27.795 108 2
Po powrocie z warsztatów w Piasecznie, gdzie Daniel pokazywał nam jak sadzić trawę wzięa mnie ochota na dobre rzemiosło:rolleyes:
Tu inna skala niż rzeźby ołówkowe, ale mistrzostwo rąk ludzkich to samo(y).
Czy to odlewnicy, czy kowale... nie wiem czemu, ale mógłbym oglądać takie filmy godzinam:cool:
Co ciekawe na filmie nie ma żadnych kasków , okularów a nawet rękawic a produkcja idzie.;)

zuk

Znany użytkownik
FREMO Polska
KSK Wrocław
Reakcje
181 16 1
Zdjęcie Twoich modeli udostępniła Eisenbahn-Romantik na facebooku, teraz to poszło w świat :) gratulacje :)

OP
OP
Adam66

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.417 110 1
Dzięki za info, zastanawiam się tylko skąd oni je wzięli:eek: Poza tym na Fejsie ich konto jest widoczne tylko dla członków grupy więc nawet nie wiem o jakich zdjęciach piszesz:gwizd:

OP
OP
Adam66

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.417 110 1
W ten weekend trochę posiedziałem przy swoich maleństwach. Cały czas krążę wokół projektu przedwojennej Gdyni, a naprawdę trudno ją sobie wyobrazić bez zgrabnych składów towarowych i osobowych ciągniętych przez... No właśnie, ciekaw jestem czy ktoś zgadnie jaki to tendrzak ;) Zrobiłem już odlewy z żywicy w wersji uproszczonej (czyt dla klientów). Dla siebie przygotowuję wersję hardcorową:podstepny:. Wykorzystałem wiele doświadczeń nabytych przy budowie SU i ELki. Pierwszy raz odlałem czołownice jako osobne elementy. Kończę pracę nad pierwszą grupą wagonów z polskiego międzywojnia (znalezienie planów graniczyło z cudem ale się udało) - węglarki w dwóch wersjach, cysterna, towarowy w dwóch wersjach i chłodnia. Wszystkie wagony będą miały możliwość zmontowania z budką hamulcowego i bez. Niedługo będę mógł zaprezentować cały skład.

Dorzucam też kilka zdjęć przedwojennych autek, w różnych wersjach nadwozia. Cała piątka zmieściła się na jednogroszówce :cool:

P1090826.JPG
P1090827.JPG
P1090832.JPG
P1090828.JPG
P1090829.JPG
P1090830.JPG

SECOND MODELS

Znany użytkownik
Reakcje
7 0 0
Skąd Masz tak dużą jedno groszówkę ? :eek::eek::eek:
A tak na poważnie , chylę czoło przed Twoimi Dziełami . Są niesamowite już we wstępnej fazie.
Szczere gratulacje i podziw z mojej strony (y)(y)(y)(y)(y)

OP
OP
Adam66

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.417 110 1
Danielu, nawet nie wiesz jaką mi sprawiłeś radość zgadując:ROFL:, bo to znaczy, że mój mikrus przypomina wyglądem oryginał:D:D:D
Teraz równolegle będę kończył TKi3 i rzeźbił od podstaw dwóch kolejnych "Prusaków" - Ok1 i Tp4:rolleyes:
Modele ukażą się jako T9, P8 i G8 (tak się łatwiej sprzedadzą poza Polską).

OP
OP
Adam66

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.417 110 1
A tu coś co traktuję jako przerywnik w pracy nad pruskimi lokomotywami. Krótki film z pierwszej wojny. Strasznie mi się podoba klimat miasteczka z siódmej minuty filmu(y) Polecam:)

OP
OP
Adam66

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.417 110 1
Moja dedykacja dla kolegi Brodagaz, za to, że mi ordynarnie wszedł na ambit;), bo wcale nie planowałem tego cholernego ciągnika:gwizd:
Niepomalowany model matka. Wiele szczególików rozmytych przez bliki na plastiku, ale coś tam widać:) Wszystko klejone i strugane "tymi palcyma". Komin celowo za gruby, ale jak ma się odpowietrzyć przy odlewaniu żywicy to taki zostanie. Jako bonus dodałem suszące się pranie i świeżo odlany domek, które przygotowuję na wiejską dioramkę... Teraz jak patrzę to chyba przednia oś powinna być ciut bardziej wysunięta do przodu, bo mi się jakoś geometria całego pojazdu zrobiła za krótka:niepewny:
A póki co wracam do parowozów i wagonów:cool:

P1090834.JPG
P1090835.JPG
P1090836.JPG
P1090837.JPG
P1090838.JPG
P1090839.JPG