• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Budynki, tabor i pojazdy w skali 1:700

OP
OP
Adam66

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.417 110 1
Dziękuję Danielu, tylko widzisz apetyt rośnie w miarę jedzenia:) Poza tym po kilku godzinach skupienia nad czymś co ma na oko 13x6cm tracę realne spojrzenie na istotę materii i już czasem nie wiem - dobrze jest czy coś poprawić... Mój Młody mówi wtedy - Tato, nie przeginaj;). Dziś rano wstałem i jak wyszedłem na balkon to pomyślałem sobie - No jest moc(y) Walnąłem kilka fotek (ręki użyczył mi Młody). Przez dzisiejsze zachmurzenie światło to totalny ambient. Idealne do oglądania kolorów.
P1090765.JPG
P1090768.JPG
P1090769.JPG
P1090770.JPG
P1090771.JPG
P1090772.JPG
P1090773.JPG
P1090775.JPG

OP
OP
Adam66

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.417 110 1
C-360 czy mniejszą 330tkę (żeby było trudniej)?;) Albo C-4011 - też był piękny... taki zielony:love:
Nie mam planów pojazdów, bo bym coś wysktrobał:cool: Może pomożesz:rolleyes:?
Póki co zdjęcia mojej starej dioramki (do której wczoraj dosadziłem żytko) z... konikami nie mechanicznymi (konie nie mojej produkcji ale mojego malowania.
P1090767.JPG
P1090779.JPG
P1090780.JPG

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Adam66

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.417 110 1
A zwymiarowałbyś swój model Ursusa? Długość, szerokość, średnica kół. Ja sobie resztę przeliczę i dopasuję kształt ze zdjęć, bo planów nie znalazłem:(
A póki co załączam wczorajsze sianie trzeciej dioramki do której zrobiłem i odlałem małą stację trafo. Chcę ją ustawić na takim rozstaju... do tego jakiś chłop z wozem drabiniastym, no taki sielski klimat.
P1090766.JPG
P1090781.JPG
P1090783.JPG

OP
OP
Adam66

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.417 110 1
W oczekiwaniu na wymiary Ursusa :cool:, które jadą do mnie aż spod Wałów Chrobrego wróciłem dziś myślą do Tunelu Średnicowego i wytrawionych szczupaków:) Znalazłem dwa ciekawe zdjęcia E-91 których wcześniej nie widziałem i wreszcie ... piękne rysunki do niej, dzięki którym zaprojektuję blaszki:rolleyes:
Wraz z moją EL100 i EL200 ,nad którą też pracuję przy okazji E-91, będą pięknie się komponowały:LOL:
Oto zdjęcia:
Człon napędowy jak spod igły (jeszcze bez oznaczeń):love:,
DSC_0240.JPG

i zdjęcie z Warszawy Zachodniej - wietrzenie przedziału silnikowego w 91 012 ;)
DSC_0242.JPG

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Adam66

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.417 110 1
Prawdziwa rosyjska GIGANTOMANIA ta wasza Ludmiła;) i naprawdę jak dla mnie bardzo szerokie tory:ROFL:
A ponieważ Piotr zdradził mój ściśle tajny nowy projekt:cool: - "Port i bocznica kolejowa w międzywojennym Pucku"... to dorzucę zdjęcia drugiego żurawia, tym razem z Gdyni. Wymagał anielskiej cierpliwości, ale jest konstrukcją na tyle uniwersalną, że można go dać choćby na bocznicę do nawęglania. Żuraw parowy z Pucka zrobię też w wersji na kolejowym podwoziu - chyba widziałem podobny na zdjęciach z przedwojennej katastrofy kolejowej. Będzie jak znalazł:)

P1090785.JPG
P1090786.JPG
P1090787.JPG
P1090788.JPG
P1090789.JPG
P1090790.JPG
P1090791.JPG

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Adam66

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.417 110 1
@Brodagaz - Cóż za czarujący sposób tłumaczenia swojej niewybaczalnej sklerozy;)
Ursus się robi:gwizd: ale w mękach, bo jak drania zeskalowałem do 1:700 to... no to naprawdę mały się zrobił:eek: Ale uwaga uwaga... szukając planów Ursusa dorwałem fajne rysunki ogórka:love: Póki co przygotowuję blaszki do fotorawienia:podstepny: Jak mi ogóras wyjdzie to chyba się posikam ze szczęścia:rolleyes:
Dziś skończyłem zestaw portowy z przedwojennego Pucka, żuraw parowy już pokazywałem, dziś reszta, czyli nabrzeże z małą pochylnią i drewniany barak.
NV01small.JPG

Więcej zdjęć w dużej rozdzielczości na:
http://evadam.pl/portfolios/puck-1920/

Railways

Znany użytkownik
Reakcje
1.007 16 0
To wszystko na chodzie jest? Fenomenalnie to wygląda, bardzo ale to bardzo mi się podoba. Niesamowite to jest, a drzewka to wyglądają tak jak woodland scenics ktore mam oczywiście w skali OO. Gratuluję

OP
OP
Adam66

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.417 110 1
Nie jest to niestety na chodzie:( To trochę jak nasz tabor kolejowy w muzeach:cry: ale wciąż nie tracę nadziei, że kiedyś uda mi się poruszyć moimi zabawkami;)
Za słowa uznania dziękuję(y), a drzewka są własnoręcznie zrobione przy pomocy produktów Woodlanda. Fine Turf/Coarse Turf.

SECOND MODELS

Znany użytkownik
Reakcje
7 0 0
Nie jest to niestety na chodzie:( To trochę jak nasz tabor kolejowy w muzeach:cry: ale wciąż nie tracę nadziei, że kiedyś uda mi się poruszyć moimi zabawkami;)
Za słowa uznania dziękuję(y), a drzewka są własnoręcznie zrobione przy pomocy produktów Woodlanda. Fine Turf/Coarse Turf.
Bądź dobrej myśli ,technika zaczyna nas już przerastać :) czasami ... .Uważam że trochę trzeba poczekać i da tchnąc się "ducha " w Twoje piękne dzieła (y)
Może ze mnie nie poprawny fantasta ,jednak obserwuję rynek ,nowinki tech. itp
Sam zrób retrospekcję dekadę wstecz co mógł "Kowalski i Nowak" a co mogą dziś w domowym zaciszu :cool: ZROBIĆ i wykonać
Nie wspomnę o Giuseppe z Pinokio ;).....ale to inna piosnka .Sorrki za mini bloga

OP
OP
Adam66

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.417 110 1
Pełna zgoda co do technologii(y) choć ja wciąż wierzę w umiejętności manualne, Dlatego nadal robię swoje budowle ręcznie. A tu zdjęcia na niedzielę - To jest dopiero rękodzieło:love:
pencil2.jpg
pencil3.jpg
pencil4.jpg
pencil5.jpg
pencil6.jpg
pencil7.jpg
pencil8.jpg
pencil9.jpg

Załączniki