• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Bronco_Billy

OP
OP
Bronco_Billy

Bronco_Billy

Znany użytkownik
Reakcje
1.386 18 1
I drugi w kolekcji WLABm, tym razem w oznaczeniu RZD - Tillig 74807. W porównaniu do WLABm SZD, którego pokazywałem na poprzedniej zakładce (Tillig 74485) zieleń i dach są odrobinę ciemniejsze.
No i co tym razem przedstawia wzór na firankach?:)

rzd-7.jpg

rzd-1.jpg

rzd-2.jpg

rzd-3.jpg

rzd-5.jpg

rzd-6.jpg

rzd-4.jpg

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.305 47 0
Tu są chyba jakieś kwiatki, gałązki albo coś.Teraz dopiero jak zdjęcie zrobiłeś to widzę że tak jak i na moich nie ma tego rycerza.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.177 504 30
Takie wagony jeździły "od zawsze" w pociągach jadących z Polski na Zachód, do Holandii, Belgii i Francji, m.in. w pociągu Ost-West, ale także do Genewy, czy Frankfurtu nad Menem. W sieci jest multum zdjęć tych wagonów za granicą, z różnych lat. Ja znalazłem na szybko fotki, jakie zrobiłem na paryskim Gare du Nord na początku lat 1990-tych, pociąg Ost-West przed odjazdem do Warszawy. Przedmiotem moich zainteresowań był elektrowóz CC40107, a nie wagony, które "załapały" się tylko dlatego, że były zaraz za lokomotywą.

Ost-West Paryż (3).JPG
Ost-West Paryż (1).JPG

OP
OP
Bronco_Billy

Bronco_Billy

Znany użytkownik
Reakcje
1.386 18 1
Panie Andrzeju Pan natychmiast powinien uzyskać nieograniczony dostęp do skanera slajdów i negatywów, by swobodnie "rozporządzać" swoimi bezdennymi i bezcennymi archiwami na tym forum :)

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.177 504 30
Miło to słyszeć, ale bez przesady, takie "bezdenne" to nie są. Znam ludzi, mających znacznie większe i co ważniejsze, ciekawsze (np. z lat 60. i 70. XX wieku) kolekcje zrobionych prze siebie zdjęć, tylko nie chcą się chwalić.

Dostęp to jedno, a czas, żeby z niego skorzystać to drugie. Nie mówiąc już o kosztach, gdyby robić to w zakładzie. Dość kiepski skan jednego slajdu kosztuje ok. 2 zł, ze wzrostem jakości cena rośnie geometrycznie, a mam tego trochę...

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
Miło to słyszeć, ale bez przesady, takie "bezdenne" to nie są. Znam ludzi, mających znacznie większe i co ważniejsze, ciekawsze (np. z lat 60. i 70. XX wieku) kolekcje zrobionych prze siebie zdjęć, tylko nie chcą się chwalić.

Dostęp to jedno, a czas, żeby z niego skorzystać to drugie. Nie mówiąc już o kosztach, gdyby robić to w zakładzie. Dość kiepski skan jednego slajdu kosztuje ok. 2 zł, ze wzrostem jakości cena rośnie geometrycznie, a mam tego trochę...
to prawde też miałem okazje ujrzeć kiedyś zawartość szafy pewnego mistrza w tej dziedzinie.:)najważniejsze by takie zbiory nie uległy zniszczeniu i zostały-wydane ,ucyfrowione i skatalogowane