• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Bronco_Billy

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.177 504 30
One były trochę bardziej trawiasto-zielone, choć dość ciemne. Jednak nie aż takie wpadające w niebieski, jak na zdjęciach, ani nie oliwkowe. A o które ostatnie zdjęcie chodzi? O to z Y-UIC?

No i podstawowe pytanie: jak i gdzie można to kupić czy zamówić?

teigrekty2

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
4.376 111 11
Pamietam takie pociagi za brzdaca, nawet z Wroclawia jezdzily do Rosji. Najbardziej wlasciwy kolor to ten na przed ostatnim zdjeciu;) Chyba sie Pan Andrzej ze mna zgodzi.

OP
OP
Bronco_Billy

Bronco_Billy

Znany użytkownik
Reakcje
1.386 18 1
Dziś wielki dzień - otóż moimi dwiema lewymi oświetliłem dwie Stodoły :) Jako ze te wagony kojarzą mi się mocno "analogowo", dałem dość duży rezystorek, coby nie było zbyt jasno. Światełka na żywca wyglądają bardzo naturalnie, niestety zdjęcia nie oddają ...

ammen 10.jpg

ammen 11.jpg

ammen 9.jpg

ammen 13.jpg

ammen 14.jpg

ammen 15.jpg

ammen 17.jpg

ammen 16.jpg

ammen 2.jpg

OP
OP
Bronco_Billy

Bronco_Billy

Znany użytkownik
Reakcje
1.386 18 1
A ja zdołałem (to chyba dobre słowo) podświetlić dziś jedną pseudobonanzę z wykorzystaniem dekoderka funkcyjnego. Jest niezależne załączanie oświetlenia dla:
  • świateł końca składu;
  • przedsionków,
  • skrajnych przedziałów;
  • środkowego przedziału.
Chylę czoła przed każdym modelarzem, bo niby nic, a kosztowało mnie to tyle nerw że szkoda gadać. No ale się udało :)

bonanza3.jpg

bonanza4.jpg

bonanza6.jpg

Załączniki

OP
OP
Bronco_Billy

Bronco_Billy

Znany użytkownik
Reakcje
1.386 18 1
Skład stodół Moskwa-Praga zajechał do Poznania:) Dziwna trasa, ale bywa - w końcu w weekend jechałem z Wrocka do Ostrowa przez Krotoszyn (123 km, 2:45h TLK) i nie wyrażałem zdziwienia tylko zadowolenie, że się toczę miejscami 15 km/h między Grabownem Wielkim a Miliczem, a przyroda wdziera się w skrajnię z obu stron (linia jednotorowa).
Ale do rzeczy. Skład jest czterowagonowy, dwa kupiejne na 36 miejsc, jeden kupiejnyj "sztabnoj" (z antenką) na 36 miejsc, i jeden sypialny na 18 miejsc, którego wnętrze pozwala pomieścić... 36 pasażerów :)
Najlepsze (?) jest to, że odcień malowania jest zupełnie inny niż w zestawie dwuwagonowym z relacji Moskwa-Berlin, który drogą kupna nabyłem wcześniej ...
Niezależnie od powyższego - jestem kontent z zakupu :)
btw.: które malowanie lepsze? Ja stawiam na cieplejszą zieleń, czyli na Pragę ...

praga1.jpg

praga2.jpg

praga3.jpg
praga4.jpg

praga5.jpg

praga6.jpg

OP
OP
Bronco_Billy
Reakcje
1.386 18 1
Jako że na Hobby przyjdzie mi się zapewne rozstać z dwiema - pokazuję póki mam sposobność wszystkie sześć Stodół "w akcji" na moim "Panelowie"...:) Gdy nabiorą patyny, tabliczek z relacją i oświetlenia DCC, będą pełnoprawnymi przedstawicielkami IV epoki widywanymi i u nas (prócz bufetu, drugi w składzie, który raczej stawał w Brześciu).
Jeśli ktoś lubi te klimaty i IV epokę nie tylko PKP śmigającą po naszych szlakach - polecam te wagony, są naprawdę fajne

OP
OP
Bronco_Billy

Bronco_Billy

Znany użytkownik
Reakcje
1.386 18 1
bezrobocie, niz demograficzny, polska reprezentacja w pilke nozna, Kamil Stoch i powrot knyszy na wroclawski Dworzec Glowny;)
Królestwo za knyszę na dworcu we Wrocławiu[DOUBLEPOST=1388700997,1388699997][/DOUBLEPOST]Zanim Heris się wyjai (wyjaji?) ze swoją produkcją - był teatr telewizji kiedyś pt.: "12 Krzeseł" - było i u mnie przez chwilę "12 Stodół" :)

OP
OP
Bronco_Billy

Bronco_Billy

Znany użytkownik
Reakcje
1.386 18 1
Temat Trzmielaka jest dość na czasie - Piko już wypuściło, Roco finiszuje - przedstawiam model jeszcze innego producenta - ЧМЭ3-1465, malowanie i oznaczenia SZD, ep. IV, produkcja Eurotrain.

tme-01.jpg

tme-02.jpg

tme-03.jpg

tme-06.jpg

tme-08.jpg

tme-10.jpg

tme-11.jpg

tme-13.jpg

Ostatnio edytowane: