• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Bronco_Billy

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.498 512 30
Super! Ale odległość między wagonami mogłaby być mniejsza (widzę tu chyba sprzęgi tzw. uniwersalne Roco). Czy wagony mają mechanizm KK?

OP
OP
Bronco_Billy

Bronco_Billy

Znany użytkownik
Reakcje
1.509 18 1
Super! Ale odległość między wagonami mogłaby być mniejsza (widzę tu chyba sprzęgi tzw. uniwersalne Roco). Czy wagony mają mechanizm KK?
jest kkk, ale nie wiem jak działa w praniu, na sucho to tak raczej średnio odbija, ale pewnie da się poprawić. Tak, to universalkupplung od roco, więc przy innych odległość pewnie będzie trochę mniejsza

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.498 512 30
Te sprzęgi Roco są całkiem dobre, sam ich używam. Jeżeli mechanizm sprzęgu jest dobrze wykonany, a przede wszystkim gniazdo sprzęgu jest w prawidłowej odległości od linii zderzaków, to wagony prawie się stykają zderzakami. Myślę, że tu nawet przy lepszych sprzęgach ("śledzie Roco czy Fl) nie byłoby wiele lepiej. Moim zdaniem to kwestia wspomnianej odległości.

Uriel

Znany użytkownik
Reakcje
17 0 0
Warto też zauważyć, że w wagonie, znajdującym się po prawej stronie zdjęcia, sprzęg nie jest do końca włożony w gniazdo KKK. Ma to swój udział w odległości między buforami. Na oko, przez to złe włożenie sprzęgu, będzie to jakieś 1,5 - 2mm więcej ;)

Filip7370

Aktywny użytkownik
Reakcje
59 4 0
Też powiem że jak tylko mogę to kupuje i używam te sprzęgi. Fakt że można łączyć je ze starymi wagonami Piko, tkórych mam jeszcze nieco jest ich kolosalną zaletą.

m_zntk

Znany użytkownik
Reakcje
11.794 179 15
wagony jak wagony, brakuje mi tu ..hmm jakiejs takiej .. dbania o jakosc wykonania, w sumie ok, ale czegos brak, z braku laku i kit dobry .. takie wczesne rokokoko ... jak to gadal Maksiu, za 49 euro za gotowca .. to lepiej dac te 27 euro za kit .. i sobie zrobic samemu jak sie chce .. :)

AdamG

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
wagony jak wagony, brakuje mi tu ..hmm jakiejs takiej .. dbania o jakosc wykonania, w sumie ok, ale czegos brak, z braku laku i kit dobry .. takie wczesne rokokoko ... jak to gadal Maksiu, za 49 euro za gotowca .. to lepiej dac te 27 euro za kit .. i sobie zrobic samemu jak sie chce .. :)
Amen

PiotrK

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
330 0 0
Właśnie pomału składam sobie Gags'y od Modeli.
Według mnie w zaprezentowanych Gags-t dach jest obrócony o 180 stopni.
Drabinka wejściowa powinna być po stronie stopni na ścianie czołowej i po tej samej co pokrętła hamulca.
Nie widziałem fotki inaczej zbudowanego wagonu.

Fajne zdjęcia. Widać na nich jednak, że kalki nadają się do wymiany, bo zdecydowanie psują efekt końcowy.