• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Autobusy TomekM

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
9.972 68 0
Witajcie, dzięki za oceny i komentarze ;)
Temat "Autokraft" Kiel/Hamburg ciągniemy dalej. Dzisiaj premiera modelu nowej firmy z Monachium KSM-Modelle;
http://www.ksm-modelle.de/index-en.html
Bardzo sympatyczni goście, pasjonaci autobusowi którzy weszli niedawno na rynek z dwoma modelami w kilku wariantach, na pierwszy pokaz
wybrałem model debiutujący w naszej skali, Irisbus Crossway 12 LE, jakość oceniam mocny punkt wyżej niż stoi obecne Rietze.
Nie ma żadnych uproszczeń że jakieś lampy czy też klapki są nadrukowane, wszystko jest odwzorowane w formie, kasety na tablice relacyjne również są przestrzenne, jest nawet logo Irisbusa na kabinie kierowcy:)
Wybór malowań jest duży i cały czas rośnie, wkrótce będzie malowanie z Polski, jakie to na razie nie chcieli zdradzić;)
Ciekawostka; na rachunku jedną ze składowych jest koszt jaki firma ponosi za prawa do używania znaku IVECO, niecałe dwa Euro.
Kilka fotek, a niedługo prezentacja kolejnego modelu z ich oferty.
A1.jpg
A2.JPG
A3.JPG
A4.JPG
A5.JPG
A6.JPG
A7.JPG

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.397 1 0
Ja się cholernie cieszę, że się komuś chce w takie modelowe manufaktury. Jeszcze bardziej, że bez uproszczeń kłujących w oko a wręcz przeciwnie. Z pietyzmem do drobiazgu Najbardziej jednak, Żeś to znalazł, pokazał i opisał.
P.s Bardzo fajną robotę robią niebieskie fotele.

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
9.972 68 0
Witajcie,dzięki za oceny i komentarze ;)
Dzisiaj drugi model z firmy KSM-Modelle, oczywiście w kolorze czerwonym i w oznaczeniach DB Autokraft.
Iveco Crossway 12 LE, tutaj lista zalet jest ta sama co w przypadku Irisbusa, co prawda model ten produkuje również francuski Norev, ale różnorodność
malowań jest uboga w porównaniu do KSM który oferuje ich więcej a ponadto różne warianty drzwi w tym 2-2-0 którego z Norev nie dostaniemy.
W oryginale modele te są produkowane w Czechach, Irisbus był niejako spadkobiercą Ikarusa i Karosy po upadku tych firm.
A1.png
DSC_1416.JPG
DSC_1418.JPG
DSC_1420.JPG
DSC_1422.JPG
DSC_1425.JPG
DSC_1428.JPG
DSC_1429.JPG

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
9.972 68 0
Witajcie, dzięki za oceny i komentarze ;)
Kolejny "czerwony rydwan" z floty DB/Autokraft, model dla mnie szczególnie cenny ponieważ niełatwo było go zdobyć a ma naniesione logo
Hamburger Verkehrsverbund (HVV), w realu bardzo wielu przewoźników współpracujących z HVV ma naniesione to logo, w modelu niestety jest ono rzadko odwzorowywane i każdy model który uda mi się zdobyć cieszy potrójnie, zostały mi trzy albo cztery do odłowienia i mam nadzieję je zdobyć.
8910.800-KI-HH-118.jpg
DSC_1446.JPG
DSC_1448.JPG
DSC_1468.JPG
DSC_1469.JPG
DSC_1473.JPG
DSC_1449.JPG

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Autobusy 23
Autobusy 18
Autobusy 16
Autobusy 9