• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Autobusy TomekM

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
9.972 68 0
Witajcie, dzięki za oceny i komentarze ;)
Autokraft Kiel, już kiedyś pokazałem parę modeli tego przewoźnika, teraz się trochę na poważniej zainteresowałem jego modelami i historią,
jest dosyć mocno związany z komunikacją w Hamburgu a obecnie mają tam nawet główną siedzibę.
Firma powstała w 1945 roku i zajmuje się komunikacją regionalną w północnych landach przy pomocy autobusów w wersji podmiejskich, oraz przy pomocy autokarów łączy porty lotnicze północnych Niemiec z tymi w głębi kraju. Tabor mają bardzo zróżnicowany ale gdzieś 70% stanowi setra wszystkich generacji i odmian nadwoziowych. Współpracują z DB Regio, Hamburger Verkehrs Verbund (HVV) oraz Nahverkehr Schleswig-Holstein (NAH SH). zamiast zdjęcia oryginału zamieszczam fote Mana z umieszczonymi logami wszystkich zleceniodawców, może kiedyś taki model zostanie wydany, dla mnie najcenniejsze są te z umieszczonym logo HVV, no ale jest ich mało wydanych w skali i ciężko je dostać.
Dzisiaj tradycyjny O 405N2 wydany w 2019 roku w rzadkiej czterodrzwiowej wersji, no i "trzódka" autokraft jaką dotychczas posiadłem.
AK913-1.jpg
DSC_1500.JPG
DSC_1504.JPG
DSC_1506.JPG
DSC_1507.JPG
DSC_1509.JPG
DSC_1510.JPG

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
9.972 68 0
Czerwony jest dobry ale jak pokazałem Monice zielonego, to zrobiła taką minę i wyszeptała: Słodki Jezu Nazarejski, jaki on piękny!
Zobacz załącznik 1056493
Taaaak, Monica to znana miłośniczka komunikacji, pamiętam ją jak przyjeżdżała na foty na bielski dworzec, zna się dziewczę na robocie, bo nyski i żuki jej wogóle nie kręciły, ino sanos i ikarus.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Autobusy 23
Autobusy 18
Autobusy 16
Autobusy 9
Autobusy 4