Witajcie, dzięki za oceny i komentarze
Ostatnio u mnie było trochę krucho z czasem na sprawy forumowe, no ale powoli postaram się zaległości w komentowaniu i w swoich prezentacjach pouzupełniać
Kolejny Autosan z warsztatu Łukasza
https://www.facebook.com/ukka.model/ zawitał na mój bielski dworzec PKS.
Dworzec sobie musicie wyobrazić, autobus już nie.
Autosan H9-20, na co wskazuje układ foteli (H9-21 miały dwa rzędy umieszczone naprzeciw siebie i miały miejsca stojące) z bielskiego oddziału PKS
z tablicą relacjną z mojej rodzinnej miejscowości, co prawda autosan gościł na tej linii rzadko, odkąd pamiętam ta relacja była obsługiwana przez sanosa S-14 w rzadkim układzie drzwi 2-4-2, po jego kasacji przez Jelcza L11, no ale tych modeli reduced jak narazie nie zrobił
Czas na mały modelarski update;
Buda z Jelcza PR100 zlutowana i pomalowana wstępnie pod kalki i inne pierdoły przez Wojtka jest już u mnie, przy okazji wyszło że geometria
przedniej ściany jest skopana względem oryginału, no ale za daleko już ten projekt zaszedł żeby go sobie odpuścić;
no i coś z czego się bardzo cieszę, wymęczyłem Wojtka o wydrukowanie kołpaków do ikarusa, bo te co brekina robi nie za bardzo mi się podobają.
przy okazji wyszło w praniu że jest różnica w wypukłości między przednią a tylnią osią i jest to w druku uwzględnione.