• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Autobusy TomekM

Luke

Znany użytkownik
Reakcje
2.180 1 1
Tomku przyjmij najszczersze kondolencje z powodu straty tak bliskiej osoby.

PS Piękne Ikarusy i jak zawsze seria bardzo ciekawych archiwalnych fotek, szczególnie ta z katowickiego Rynku z czasów jak nie był jeszcze deptakiem...

Pozdrawiam,
Łukasz

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.008 68 0
Witajcie, dzięki za oceny i komentarze ;)
W ciężarowych pokazywałem ostatnio tęczowe puszki z Maersk-a, więc pora na tęczowy autobus.
Generalnie nie jestem ani zwolennikiem ani przeciwnikiem tych klimatów, staram się żyć obok tego całego "bagna" polityczno ideologiczno
religijnego, chociaż jak sami wiecie, łatwo nie jest....
Jestem przede wszystkim "zbieraczem" ciekawostek kolekcjonerskich, a ten autobus się w to doskonale wpisuje.
Jest z Hamburga, jest mocno limitowany, jego ceny na ebay często przekraczają 100Euro
Za wytropienie i pomoc w zakupie w normalnej cenie (34,99) serdeczne dzięki dla Piotra @Pioter234 (y)(y)(y)
A1.png
DSC_0329.jpg
DSC_0331.jpg
DSC_0332.jpg
DSC_0333.jpg
DSC_0335.jpg

Qmaty

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
5.831 235 3
Dałem kciuka, serducho przy tęczy różnie może być interpretowane i po co masz się żonie tłumaczyć :LOL:
Jako model fatycznie ciekawostka i dla Kolekcjonera warty zakupu.
PS. Powoli przekonuję się do różu za sprawą ONE ;)

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.008 68 0
Dałem kciuka, serducho przy tęczy różnie może być interpretowane i po co masz się żonie tłumaczyć :LOL:
Jako model fatycznie ciekawostka i dla Kolekcjonera warty zakupu.
PS. Powoli przekonuję się do różu za sprawą ONE ;)
Generalnie to jest fajnie kontrastujący kolor, a w transporcie obecny od dawna, Glomb, Bell i pewnie kilka przykładów by się jeszcze znalazło,
w Hamburgu autobusy pośpieszne do czasu wprowadzenia standardu VoV II wyglądały tak;
DSC_0367.jpg

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.181 67 1
Jak dla mnie to malowanie jest bardzo ciekawe i w sumie lubię jak jest dużo koloru na ulicach . Przy czym prosiłbym do tego nie dołączać żadnych ideologii . Po prostu lubię jak jest barwnie na świecie . Model bardzo ciekawi i gratuluję nabytku .

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.008 68 0
Witajcie, dzięki za oceny i komentarze ;)
Dzisiaj wybierzemy się znowu do Berlina, robię taką małą podkolekcję ponieważ w mieście tym jeździło wiele ciekawych konstrukcji z technicznego punktu widzenia, ale nie tylko ;)
Dzisiaj Man SL200 E2H81 czyli pojazd napędzany metanolem, w 1981 BVG zakupiło 30szt. MB O 305 oraz 21 takich Manów dostosowanych właśnie do tego paliwa, autobusy obsługiwały linie pośpieszne obsługujące lotnisko, i posiadały właśnie takie ciekawe malowanie.
Model ten, jak i wiele innych ciekawych i rzadkich malowań powstał na zamówienie sklepu "spielzugschotte".
Berlin-1515-02031990-101730.jpg
DSC_0323.jpg
DSC_0324.jpg
DSC_0325.jpg
DSC_0326.jpg
DSC_0327.jpg
DSC_0328.jpg

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.181 67 1
Pięknie się w tym malowaniu prezentuje . Muszę sobie sprawić takiego mana . Pamietam jak za dzieciaka takie sprzęty przyjeżdżały z sąsiedniego miasta w ramach linii regularnie łączące miasta . Na tle jelczy które u mnie jeździły był to element luksusu .

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Autobusy 23
Autobusy 18
Autobusy 16
Autobusy 9
Autobusy 4