• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Autobusy TomekM

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.414 69 0
Witajcie, dzięki za oceny i komentarze ;)
Ze stanów wracamy do Hamburga i do serii Citaro FL, z bliżej mi nie znanych powodów mojej ulubionej generacji "nowożytnych" mercedesów.
Nie tak dawno pokazywałem Wam dwa modele w malowaniu "paintbus", czyli cyklicznej akcji projektowania grafik przez uczniów hamburskich szkół.
Dzisiaj prezentuję trzeci model z tej serii, wóz 1014 w dwóch tonacjach barw, taki dwulicowiec niczym nasze kobiety w zależności od tego czy się wejdzie na umytą podłogę czy też nie:LOL:, na końcu grupowe wszystkich trzech"paintbusów"
https://www.hamburger-fuhrparklisten.de/26.busbilder/1000hha1001/slides/1014-44,HHA,JN.html
A1.png
DSC_1723.JPG
DSC_1726.JPG
DSC_1728.JPG
DSC_1730.JPG
DSC_1731.JPG
DSC_1734.JPG
DSC_1737.JPG
DSC_1739.JPG

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.414 69 0
Fajnie że się Wam pisanka spodobała, w nagrodę kolejna ;)
KVG Stade to przewoźnik zrzeszony w Hamburger Verkehrsvebund więc jego flota jak najbardziej tutaj pasuje.
Kolejne z wcieleń mojej ulubionej serii Citaro FL, tym razem w wersji podmiejskiej oznaczonej literą Ü, czyli jednopłatowe przednie drzwi, inny profil przedniej ściany oraz zapewne skrzynia o innych przełożeniach.
Sam model to rzadkość wydana w 2010 roku, z reklamą ogrodu zoologicznego.
A1.png
DSC_1767.JPG
DSC_1770.JPG
DSC_1772.JPG
DSC_1774.JPG
DSC_1775.JPG
DSC_1779.JPG

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.414 69 0
Przynudzania w temacie Citaro/Hamburg w wersji kolorowej ciąg dalszy.
Pojazd z rocznika 2010 w okleinie reklamowej towarzystwa ubezpieczeń komunikacyjnych DVR, w pięknym pastelowym kolorze, niczym Maćka @Kot Prezesa Scania ;)
Jakiś czas temu pisałem że począwszy od lat siedemdziesiątych ciężko zobaczyć w Hamburgu pojazd mercedesa z "gwiazdą" z przodu, czy też nawet
z charakterystycznymi przetłoczeniami na masce jak w przypadku modeli Citaro wszystkich serii, za wyjątkiem eCitaro.
Teorię mam taką że to znacznie utrudnia położenie okleiny reklamowej, a w Hamburger Hochbahn bardzo lubią umieszczać reklamy pomiędzy reflektorami. Chcąc nie chcąc, muszę zaakceptować ten kompromis oryginał/model bo Rietze formy nie zmieni.
https://www.hamburger-fuhrparklisten.de/26.busbilder/1000hha1001/slides/1033-41,HHA,JN.html
A1.png
DSC_0280.JPG
DSC_0284.JPG
DSC_0286.JPG
DSC_0287.JPG
DSC_0289.JPG
DSC_0292.JPG

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Autobusy 23
Autobusy 18
Autobusy 16
Autobusy 9