Witajcie dzięki za oceny i komentarze
Po zakupie ostatnich Fischbowli z Rapido zainteresowałem się trochę busami zza wielkiej wody.
Jeszcze do niedawna wybór był niewielki w tym temacie, i jakościowo trochę marny.
Co prawda Iconic Replicas również nam wysokiej jakości nie gwarantuje ale za to dosyć szybko zapełnia rynek nowymi konstrukcjami, no i trzeba powoli kupić chociaż po jednym przedstawicielu.
Jako że ja głównie miejskie autobusy zbieram, to dzisiaj Wam pokażę coś nowożytnego.
New Flyer, kanadyjski producent autobusów istniejący od 1931 r., w latach 1986-2002 dosyć mocno był związany z holenderską firmą Den Oudsten,
Dzisiejszy model to najnowsza linia "Xcelsior" produkowana od 2008 r., praktycznie w każdej opcji napędowej, od diesla do elektryka, mój to gazowiec
który jeździ w Commerce, taka mała mieścina tuż koło Los Angeles.
Sam model oceniam na 4+ w sześciopunktowej skali Tomka M.
, oznaczenia kompletne i przejrzyste, bardzo fajne koła, pomimo że to "resorkowiec" wnętrze posiada,jest to jedyny jak na razie model tego autobusu.
Radzę Wam dokładnie oglądać zdjęcia kupowanych modeli, bo zdarza się niestaranny montaż bądź krzywa malatura, minusem jest cena...,
no ale wiele malowań bardzo szybko schodzi z półek.
New Flyer Xcelsior XN40 City of Commerce Transit.
https://flic.kr/p/2ce96JK