Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Witajcie, dzięki za oceny i komentarze
Pora na drugiego ogóra, tym razem w malowaniu HHA Hamburger Hochbahn, model równie rzadki co czarno-czerwony VHH z poprzedniej prezentacji, z tym że jego ceny już tak nie szybują w górę.
Jego również można traktować jako pacjenta "zero" w seryjnych modelach z Hamburga, są co prawda jeszcze modele żywiczne kilku starszych Bussingów z V&V ale ceny oscylujące wokół 200 euro mnie nie interesują. https://www.hamburger-fuhrparklisten.de/26.busbilder/1350hha235/slides/244 = 6619-22,HHA,EI.html
Tylko kilka słów, kolejny wypust Rapido Trains z Kanady, tak powinny być produkowane modele w trzecim dziesięcioleciu dwudziestego pierwszego wieku.
Fishbowl z Ulic Denver
Świetny jest ten autobus. Kapitalnie zrobiony. Masz rację, że tak powinno się dziś robić modele. To co robią wielkie firmy z Europy zakrawa na oszustwo kolekcjonerów i wydawanie okrojonych modeli w cenach wypasionych miniatur.
Na koniec dzisiejszej prezentacji model który większość z Was ma w swojej kolekcji, ale nie w tym malowaniu.
Jelcz PR110 MPK Bielsko-Biała numer taborowy 510, dlaczego Ten ?
Autobusy w młodości mnie do tego stopnia fascynowały że specjalnie wybrałem kierunek kształcenia w zawodzie kierowca-mechanik,
i to jest pierwszy autobus który mi było dane zobaczyć z kanału
Zobacz załącznik 635968Zobacz załącznik 635969Zobacz załącznik 635970
Witaj
Piszę do Ciebie z zapytaniem... gdzie i ewentualnie od Kogo można kupić lub złożyć zamówienie na modele Jelczy Berliet ,M110 ,M120 ,M11 ?
Pozdrawiam
Michał
Witaj
Piszę do Ciebie z zapytaniem... gdzie i ewentualnie od Kogo można kupić lub złożyć zamówienie na modele Jelczy Berliet ,M110 ,M120 ,M11 ?
Pozdrawiam
Michał
Dzisiaj rodzynek w mojej kolekcji, jeden z ostatnich Ikarusów jakie opuściły linie montażowe w czasach świetności tej fabryki.
Ikarusy serii 400 co prawda premierę miały jeszcze w latach 80-tych, ale okres ich popularności przypadł na lata 90-te, już po upadku żelaznej kurtyny, prezentowany dziś Ikarus 412.30 pochodzi z 2002 r;
Do Polski trafiło 35 Ikarusów 412.08, Bielsko, Częstochowa, Chrzanów, Bytom, Kędzierzyn Koźle, były też trzy przegubowe 417.08 Warszawa i Wrocław.
Ikarusy 412.08 nie miały linii dachu podniesionej w przedniej części tuż przed wyświetlaczem, stąd ewentualna konwersja to coś więcej niż kalki i lakier.
Ikarusy z Bielska;
Czas na model w wykonaniu WUMM Model, jak na żywicę wykonany więcej niż dobrze, ciężko go zdobyć więc zostanie w malowaniu z miasta Kecskemet