• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Auto Loko Motiv nowa firma

Matt

Aktywny użytkownik
Reakcje
7 0 0
Ja tak zapytam, co tam słychać w sprawie Jelcza? Realizacja miała być po świętach, mamy już prawie połowę lutego, a nic nie słychać. Zamówienie złożyłem dawno, a jak na razie odpowiedzi nie ma. Może tu się coś dowiem?
Też się próbuję od dłuższego czasu skontaktować z firmą i nic. Za chwilę pewno przeczytamy, jacy to hurr durr jesteśmy straszni i nic, tylko wymagamy Bóg wie czego, "jakbym miał na tym zarabiać to już dawno bym zrezygnował" etc. Ale jaki kontakt, taka ilość zamówień, cóż...

OP
OP
TLLK

TLLK

Aktywny użytkownik
Reakcje
236 7 2
Powoli realizujemy zamówienia. Przedtem dokonywaliśmy jeszcze poprawek, zamówiliśmy inną żywicę, bo nie byliśmy zadowoleni z niektórych (prawidłowo zaformowanych) odlewów...
Ja odbyłem sobie na dodatek turę w szpitalu i byłem ponad miesiąc wyłączony z obiegu minus 10 kilo wagi i konieczność rzucenia palenia...

Kolega Matt jest proszony o kontakt na: office@autolokomotiv.pl
Odpowiedź będzie PRIORYTETOWA (y)

Zapraszam.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.172 387 20
Powoli realizujemy zamówienia. Przedtem dokonywaliśmy jeszcze poprawek, zamówiliśmy inną żywicę, bo nie byliśmy zadowoleni z niektórych (prawidłowo zaformowanych) odlewów...
Ja odbyłem sobie na dodatek turę w szpitalu i byłem ponad miesiąc wyłączony z obiegu minus 10 kilo wagi i konieczność rzucenia palenia... (y)
Zapraszam.
Dzięki za info. Fajnie by było na przyszłość dowiadywać się o opóźnieniach bez specjalnego zapytania. Ale odpowiedź mnie satysfakcjonuje, więc spokojnie czekam na info o terminach realizacji zamówionych Jelczy.:)

ALA

Znany użytkownik
Reakcje
1.439 23 0
Mam takie pytanko: czy zapowiadany już bodaj kilka lat temu model "Star 28 furgon dostawczy Baltona" był w ogóle w sprzedaży? Pytam bo poszukuję jakiegokolwiek zdjęcia tego modelu w tym konkretnym malowaniu i bez powodzenia. Nie ma go nawet na stronie producenta!

OP
OP
TLLK

TLLK

Aktywny użytkownik
Reakcje
236 7 2
cytat: czy zapowiadany już bodaj kilka lat temu model "Star 28 furgon Baltona" był w ogóle w sprzedaży? Pytam bo poszukuję jakiegokolwiek zdjęcia tego modelu w tym konkretnym malowaniu i bez powodzenia. Nie ma go nawet na stronie producenta![/QUOTE]

Był. Ale ogólnie sprzedaż Stara 28 (jako całość oferty Starów z TOLOLOKO) była bardzo nikła i w sumie pomimo dobrych recenzji zaskakująco mała.
Wiem, był tańszy Star od Adam Modellbau ale ...
Zdjęć modeli Stara z Baltoną nie porobiłem. Zamieszczam stare Pewexu.

Stara 28 z marynarzem robi Auto Loko Motiv.

Star 28 Furgon Baltona Pewex.jpg

Odnośnie żalów i pretensji Kolegi Kozaa:
Czy jest tu jakiś moderator??? Halo !!! To nie ten wątek ani nie to miejsce.
Zgłosiłem do moderacji.

OP
OP
TLLK

TLLK

Aktywny użytkownik
Reakcje
236 7 2
Niczego nie muszę uściślać ale pisząc "maj" mam na myśli piąty miesiąc tego roku. Uściślijmy zatem, że maj roku 2014-go.
Taki jest zamiar a co wyjdzie to... zobaczymy.
Pozdrawiam.

OP
OP
TLLK

TLLK

Aktywny użytkownik
Reakcje
236 7 2
W bielskiej manufakturce Auto Loko Motiv z okazji strażackiego święta:

GBM 266_1.jpg

GBM 266_2.jpg

Nowość Star 266 GBM. Opracowanie własne (ToloDesign: frezowanie cyfrowe plus projekt blach) plus wsparcie merytoryczne do zabudowy - Kolega Kozaa.
Całkiem NOWA KABINA (vide Jelcz 300, 400 i 600), nowe podwozie, wspaniałe opony plus blaszki (nawet te trapezowe pomalowane na czerwono (aż żal) no i zabudowa Osiny do wersji GBM 2,5/8.

A teraz coś jeszcze bardziej retro-strażackiego:

NYSA SP1.jpg

NYSA N-59 Straż Pożarna.

Oraz klimaty ochotnicze:

Syrena BOSTOSP_1.jpg

Syrena BOSTO OSP.

Syrena R20SP_1.jpg

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.799 15 0
Ja zamawiałem Stara 266 w wersji wojskowej, lecz zamówienie było odwleczone do momentu gdy pojawi się nowa kabina.
Czy teraz można już wznowić zamówienie?

Heaven1973

Aktywny użytkownik
Reakcje
9 1 1
Oczy cieszą ładne zestawy specjalne,
i na czele Star 266 GBM.
Prosiłbym o przesłanie cennika
hmmm - może za jakiś czas bym zamówił coś...

OP
OP
TLLK

TLLK

Aktywny użytkownik
Reakcje
236 7 2
Stary 266 i 660 mają nowe kabiny. Można zamawiać.
No ale Panowie kabiny to sam miód.
Dodam, że wózek osi tylnych jest w 266 ruchomy - tak jak w 3W640.

Stary 266 i 660 co prawda nie mają jeszcze nowych plandek do powiększonych (zgodnie ze skalą) skrzyń ładunkowych.
Tu mnie boli ale powalczę.
Najwyżej będę dosyłać luzem ale myślę, że zdążymy na Wasze ewentualne zamówienia.

AutoLokoMotiv zaprasza na firmowego maila.

ALA

Znany użytkownik
Reakcje
1.439 23 0
Zdjęć modeli Stara z Baltoną nie porobiłem.
Szkoda...! Czy w takim razie można zobaczyć jakiś projekt, rysunek, czy też inne źródło (zdjęcie oryginału-?), na podstawie którego model został wykonany? Bo zależałoby mi żeby zobaczyć jak wyglądały opisy tej Baltony i jaka była kolorystyka modelu?! No i jeszcze pytanie: czy model nadal można zamawiać, a jeśli tak, to jaka jest jego cena?