• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Auto Loko Motiv nowa firma

OP
OP
TLLK

TLLK

Aktywny użytkownik
Reakcje
236 7 2
Niezupełnie Panowie.

Paznokcie żony są perfekt - jak zawsze. A Ona wklejała szybki (****icy można ciężkiej dostać) i skanowała dokumenty do dotacji. Ja zaś frezowałem i ustalałem poziomowanie 3 osiowej wywrotki polskiej konstrukcji.
W 2 dzień Świąt dla rozrywki przez godzinkę centrowałem na tokareczce. Taka cicha robótka a niezbędna. I dała mi relaks od stołu i rodzinnych przepychanek.

Co do Kolegi Maverick - to już wiemy, że jest przewrażliwiony na punkcie wydajności polskiego systemu sądowego. Krótko mówiąc wierzy w duchy a SAW się śmieje do rozpuku i se nadal jaja robi. :podstepny:

Już wkrótce szczegółowa analiza porównawcza kabin - TOLOLOKO / SAW / Auto Loko Motiv - stworzę odrębny wątek - tak dla jaj. A co, wolno mi.

Każdemu wolno kupić podróbę ! Tak właśnie działa polski system prawny.

A spróbuj nie za-ewidencjonować - to masz jaja .... ale urwane.

Co do milicyjnej Nyski - to mam sobie takie zdjątko czarno / białe. Jest już także zielona M O. Bo BYŁY!
Różnie to w latach sześćdziesiątych bywało i na początku lat siedemdziesiątych. Konsultowałem także na forum milicyjnym.

Wasz jak zawsze.

Reakcje
35 0 0
Zawsze mnie intryguje takie dyskutowanie o cenach, kosztach, itd. Każdy może mieć swoje zdanie, ALE, sprawa jest prosta: jak się komuś podoba i chce kupić to niech kupi, a jak nie to nie, przecież nikt nikogo do niczego nie zmusza. Ja mam u siebie sporo modeli Tololoko, o czym TLLK może zaświadczyć i nie żałuję zakupu.
A teraz z niecierpliwością czekam na prezentację Jelcza 3W-640 i poprawionego Jelcza 315. Uważam nota bene, że ten 315 na zdjęciu w skali 1:72 wygląda super :)

OP
OP
TLLK

TLLK

Aktywny użytkownik
Reakcje
236 7 2
Raport "640"

Nagniatamy jak szaleni.
Poziomowanie polega na ściśle kontrolowanym doklejaniu czterech bliźniaków do ramy pojazdu. A żywice mają swoje odrębne zdanie.
Zastosowałem profile mosiężne (ceowniczki), które jednak z żalem wypełniliśmy. Mam zatem już dwie formy. do 10 modeli !

Nie patrzymy na to pod kątek strata / zysk. Model ma być tak blisko oryginału jak tylko się da. (ja jednakowoż na tym poległem)

Trzymajcie kciuki, to w weekend pokażę pierwsze gotowe 3W-640.

PS: dziękuję Kolegom Brodagaz i Irokez za docenienie!

jacekk

Aktywny użytkownik
KKMK
Reakcje
497 18 0
Brak odpowiedzi na moje pytanie wynika z jego stopnia trudności?
Chyba tak. Zwłaszcza gdy popatrzy się na elementy tego pojazdu.
Chyba pójdę do garażu i zrobię kolejny remont w celu upodobnienia do miniatiry. Tylko z realiami i historią nic po takim remoncie moja Nysa mieć nie będzie.

OP
OP
TLLK

TLLK

Aktywny użytkownik
Reakcje
236 7 2
1. Kabiny osobno nie będą dostępne - bo niby z jakiej przyczyny?
2. Będą wersje pożarnicze o ile wykroję plany i dokładne zdjęcia (nie te z Forów pożarniczych - 3-4 ujęcia i kropka),
3. Maerkh0 - wiemy jaki robimy model :)

4. Po cenniki nieustająco proszę na tololoko@tololoko.pl
5. Odpowiemy na maile po 13.04. - z powodu wyjazdu do Dortmundu na Intermodellbau 2013.
Wasz

tuniu32

Znany użytkownik
Reakcje
81 0 0
Szkoda że same kabiny nie będą dostępne bo miałem w planach trochę swoich koncepcji a kupować do tego cały model to troszkę bez sensu.

marekh0

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
1. Kabiny osobno nie będą dostępne - bo niby z jakiej przyczyny?
2. Będą wersje pożarnicze o ile wykroję plany i dokładne zdjęcia (nie te z Forów pożarniczych - 3-4 ujęcia i kropka),
3. Maerkh0 - wiemy jaki robimy model :)

4. Po cenniki nieustająco proszę na tololoko@tololoko.pl
5. Odpowiemy na maile po 13.04. - z powodu wyjazdu do Dortmundu na Intermodellbau 2013.
Wasz
AD.5
Widocznie jedziecie do Dortmundu na wakacje Bo tylko w wakacje się nie odpowiada na maile i telefony.Bo dlaczego psuć się wakacje????

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.630 387 20
Generalnie kolejne zapowiedzi, ale realizacja w bliżej nieokreślonym terminie, a i cennik chyba tajny i różny dla różnych odbiorców, bo trzeba pisać na maila. :devil: Po prostu... jak zwykle...

pastka

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Mi się marzy producent taki jak czeski SDV. Może modele nie idealne, ale marketingowo poziom nieosiągalny dla polskich producentów najwidoczniej :( Normalna strona sklepowa z aktualnym stanem magazynu, bardzo dobry kontakt, płatność paypalem..

M&M

Znany użytkownik
Reakcje
673 22 2
Generalnie kolejne zapowiedzi, ale realizacja w bliżej nieokreślonym terminie, a i cennik chyba tajny i różny dla różnych odbiorców, bo trzeba pisać na maila. :devil: Po prostu... jak zwykle...
Bardzo mądre słowa , ciekawe dlaczego ten cennik taki tajny ,może grupowy grupowy śmiech jest niewskazany .
A i jaszcze jedno , potem się szanowny producent denerwuje, że ktoś kopiuje a jak chce samą kabinę ? Nie nie sprzeda chociaż same części to najmniejszy koszt modelu bo odchodzi cała praca przy składaniu .
Nie rozumiem dlaczego producenci mając taki dobry kontakt ze swoimi klientami ( przez takie fora ) nie wychodzą na przeciw ze swoją ofertą tylko się okopują na swoich pozycjach .

Reakcje
0 0 0
Co po prostu jak zwykle?
Czy to próba szkalowania czy też czysta złośliwość? o_O

Realizacje zapowiedzi są STOPNIOWO uwalniane. Po to robię modele aby były dostępne i generalnie wypracowały ZYSK z poczynionych już inwestycji.
Nie cieszy mnie model wiecznie rozgrzebany (tak jak EU u mojego męża).
Zanim wywrotka 3W-640 wjedzie do Waszych kolekcji MUSI przejść jeszcze kilka istotnych korekt. Zamówienia na nią zrealizujemy w ciągu maksymalnie 4 tygodni.

Cenniki po wysłaniu do mnie maila na: tololoko@tololoko.pl są rozsyłane według JEDNEGO wzorca. Nie ma cenników: TAJNYCH/ POUFNYCH / FAWORYZOWANYCH / KORUPCYJNYCH / PROWOKACYJNYCH.
Stali klienci mają rabat ;)

Modele powstają jako pewna, zamknięta całość. Rozczłonkowywanie elementów (np: na same kabiny) to strzał samobójczy zwłaszcza na dzikim, polskim rynku.