• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Amerykańskie ciężarówki 1:43 - mafo

OP
OP
mafo

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.926 387 20
Dzięki koledzy. (y)
Długo się nad nim zastanawiałem, bo jakoś nie do końca mnie przekonywał wyglądem, ale wreszcie się zdecydowałem i powiem, że naprawdę jest świetny. Teraz IXO wydało wznowienie tego Kenwortha w innych barwach i powiem, że w bieli wygląda chyba jeszcze ciekawiej. Choć powiem szczerze, że nie miałem tego białego w ręku, także moje odczucia są tylko na podstawie zdjęć.

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.926 387 20
Pozostając wśród ciężarówek zza Atlantyku dziś GMC General. Model zrobiła firma IXO, a oryginał zagrał w filmie "Mistrz kierownicy ucieka II"

GMC General 001.jpeg
GMC General 002.jpeg
GMC General 003.jpeg
GMC General 004.jpeg
GMC General 005.jpeg

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.926 387 20
Sleeper w tym modelu nie upiększa tej ciężarówki. No ale to jest właśnie piękne w amerykańskich truckach, że piękno stworzone przez projektanta kabiny potrafi zostać zepsute przez tzw. "plastikowy kicz" sleepera. To połączenie, które szpeci i jednocześnie powoduje, inność tych samochodów.
Pozostając w temacie ciężarówek zza wielkiej wody dziś jeszcze jeden cabover od IXO. Peterbilt 352 Pacemaker.

Peterbilt 352 Pacemaker 001.jpeg
Peterbilt 352 Pacemaker 002.jpeg
Peterbilt 352 Pacemaker 003.jpeg
Peterbilt 352 Pacemaker 004.jpeg
Peterbilt 352 Pacemaker 005.jpeg

Przemekk

Aktywny użytkownik
MSMK
Reakcje
436 0 0
Modele absolutna klasa, za każdym razem jak oglądam te amerykańskie ciężarówki to opada mi szczęka :)

Kolejny świetny Amerykaniec, Maciek gdzie ty tyle naczep teraz znajdziesz do nich ? ;)
To jest w zasadzie świetne pytanie. Ja od razu zasugeruję, że naczepa z jakąś fajną puszką byłaby w miarę uniwersalna i pewnie możnaby ją podpiąć do kilku modeli ;)

No i jeszcze jedno pytanie ode mnie. Widzę dużo drobnych detali na tych modelach, więc transport wydaje mi się klopotliwy. Czy planujesz zabierać którąś z tych ciężarówek na wystawy?

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.926 387 20
Maciek gdzie ty tyle naczep teraz znajdziesz do nich ? ;)
Naczep jak na razie w sprzedaży nie ma. Natomiast w Hiszpanii wychodzi seria gazetkowa ciężarówek amerykańskich i tam są do nich naczepy. A ponieważ modele gazetkowe produkowane są w firmie, która robi modele dla IXO, to dlatego liczę, że niedługo będzie można kupić same naczepy jako produkt IXO.
No i jeszcze jedno pytanie ode mnie. Widzę dużo drobnych detali na tych modelach, więc transport wydaje mi się klopotliwy. Czy planujesz zabierać którąś z tych ciężarówek na wystawy?
W przypadku tych ciężarówek nie ma problemu z zabraniem na wystawę, bo każda z nich ma osobną dedykowaną gablotkę plastikową i model jest przykręcony do podstawki tej gablotki. Także transport jest bezproblemowy. Czy będę zabierał na wystawy? Pewnie tak, jeżeli tylko będzie taka możliwość. :)