• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Amerykańskie ciężarówki 1:43 - mafo

OP
OP
mafo

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.721 387 20
Sa podobne modele na eBay, ale nie wiem czy takie firmy maja powazenie w srodowisku modelarskim.
Poważanie mają, tylko teraz, po zmianach przepisów, te przesyłki z Chin są owatowane i często oclone. Dlatego nie do końca jestem zwolennikiem zakupów w Chinach. No chyba, że pojawią się gdzieś w Europejskim kraju, to wtedy z chęcią kupię taki spychacz.

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.721 387 20
W ostatnich dniach, dzięki koledze Sławkowi z sąsiedniego forum udało mi się zakupić kolejny model ciężarówki z USA. Do zbioru dołączył Freightliner FLD z naczepą w barwach Allied Van Lines Ltd. z Chicago.

Freightliner FLD Allied 001.jpeg
Freightliner FLD Allied 002.jpeg
Freightliner FLD Allied 003.jpeg
Freightliner FLD Allied 004.jpeg
Freightliner FLD Allied 005.jpeg

I na koniec jeszcze "portrecik" samego ciągnika... :)

Freightliner FLD Allied 008.jpeg
Freightliner FLD Allied 009.jpeg

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.721 387 20
Nadszedł czas, żeby wreszcie pokazać ciężarówkę grającą jedną z głównych ról filmowych.
Dziś Peterbilt 281 z filmu „Duel”, czyli po polsku „Pojedynek na szosie”. Model z serii gazetkowej z Hiszpanii.

Peterbilt 281 Duel 001.jpeg
Peterbilt 281 Duel 002.jpeg
Peterbilt 281 Duel 003.jpeg
Peterbilt 281 Duel 004.jpeg
Peterbilt 281 Duel 005.jpeg
Peterbilt 281 Duel 006.jpeg
Peterbilt 281 Duel 007.jpeg

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.721 387 20
Miło mi, że model i prezentacja się Wam podoba. Dzięki.

Dziś jeszcze raz kilka fotek tego modelu, ale w towarzystwie...
Co prawa nie mam modelu samochodu, który był w filmie "Duel" - Plymouth Valiant z 1971 r. i nie znalazłem jeszcze takiego w sprzedaży.
Mam natomiast wydany przez firmę Salvat (odpowiednik DeAgostini i Altaya na rynku południowoamerykańskim) model Chrysler-a Valiant-a z 1967 r. Skoro nie ma idealnego, to w tej prezentacji Chrysler posłuży jako dubler filmowego Plymoutha.

peterbilt-281-duel-010.jpg
peterbilt-281-duel-011.jpg
peterbilt-281-duel-012.jpg
peterbilt-281-duel-013.jpg
peterbilt-281-duel-014.jpg