Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Wczoraj przyszła do mnie z ep IV/V. Musze przyznac że dopiero na żywo widzę jak ładny to jest model. Jeden z najładniejszych w skali h0 w zakresie taboru towarowego.
Obawiam się że nigdy, po prostu "ta firma tak ma" Jeżeli komuś nie odpowiada model dystrybucji bardziej przystający do gospodarki bazarowej późnego PRL, to trzeba się pogodzić albo z zakupami za paskarskie ceny od "modelarzy likwidujących kolekcję na znanym portalu aukcyjnym" albo po prostu zrezygnować z zakupu. To drugie podejście jest moją strategią, gwarantującą spokojny sen oraz oszczędzenie "niepomiętych banknotów bez wad" na zakup modeli sprzedawanych w sposób cywilizowany
Też sobie zadaję takie pytanie, kiedy będzie można nabyć modele firmy Arbert Modell w cywilizowanych warunkach? I jedyna odpowiedz jaka mi przychodzi na myśl, to wzorem firmy PIKO sprzed paru lat, zamiana dystrybutora/przedstawiciela na nasz kraj.
Też sobie zadaję takie pytanie, kiedy będzie można nabyć modele firmy Arbert Modell w cywilizowanych warunkach? I jedyna odpowiedz jaka mi przychodzi na myśl, to wzorem firmy PIKO sprzed paru lat, zamiana dystrybutora/przedstawiciela na nasz kraj.
O naiwni!
Rynek się nigdy nie nasyci póki będą "spekulanci" którzy będą mieli klientów na swój towar za horrendalne pieniądze.
I dystrybutor nie ma nic do tego. I przestrzegam przed pochopnym wieszaniem psów na PMR Modele.
A sposób dystrybucji jest chyba najbardziej inteligentnie dopracowanym jak do tej pory.
Każda edycja schodzi w mgnieniu oka. Każda.
A wagony Piko leżą.
Bo lepiej zrobić pulę 500 modeli w 5 malowaniach niż w jednym.
Ale co ja tam wiem....
Rynek na szutrówki 411V w końcu się nasyci, w tej dziedzinie cudów nie ma , to tylko kwesta czasu i szybkości emisji . Nie posiadający modeli Albert Model PKP w końcu je kupią . Czego pierwszym objawem jest dostępny drugą dobę set z epoki VI ...
Osobiście po ubraniu się w 3 sety szutrówek 411V i 2 sety cemenciarek 408S , uczciwe - robiąc miejsce na liście dla kogoś innego chętnego - zakończyłem na razie zakupy i czekam na kolejną konstrukcję PKP od Albert M/PMR ...