• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Adam-Modellbau i nowe elementy plastikowe

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.825 33 0
Mnie się też podoba i nie ukrywam że z chęcią bym takie coś gdzieś postawił na naszych segmentach ;)

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
854 77 5
:| szkoda, bo się napaliłem, ale blacha falista, mocno przeskalowana.
Trafi uruchomić własną koncepcję zrobienia blachy. :cry:

Załączniki

OP
OP
A

Adam-H0

Gość
zaraz sie obraze - moja jest wedlug polskiej normy i jest na tyle dokladna na ile pozwalaly mi dostepne narzedzia ;)
to co pokazales to resztki po hitl.... wienm ze te blachy byly gesciejsze i jak dostane od kogos dokladny wymiar to tez zrobie forme bo ta mi jest osobiscie do mojej epoki II potrzebna - hangary lotnicze byly kryte taka blacha :D

tomo

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Zbyszek napisał(a):
:| szkoda, bo się napaliłem, ale blacha falista, mocno przeskalowana.
Trafi uruchomić własną koncepcję zrobienia blachy. :cry:
pamiętam taki papier marszczony (drobno i równo) ale nie mogę sobie przypomnieć z kąd go pamiętam. jednak sobie przypomniałem. ten papier był w NRD-owskiej bombonierce

ptasznik.1961

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Re: adam-modellbau i nowe elementy plaskitowe

A. Karczewski napisał(a):
plyty PERONU i CHODNIKA beda 3 mm grubosci zeby montowane lampy i slupy mialy lepsze mocowanie i byly stabilniejsze 8)
A jakie kolego przewidujesz lampy do montażu w tym peronie?

OP
OP
A

Adam-H0

Gość
Oczywiscie czysto POLSKIE - wlasnie rozpoczalem wspolprace z mloda polska firma i zajmuje sie sprzedaza ich lamp, gdzie powstaja tez modele w pelnej kooperacji.
Wiec niedlugo zdjecia typowego polskiego peronu :D

ptasznik.1961

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Oczywiscie czysto POLSKIE
Nareszcie ktoś jeszcze myśli po polsku. U nas na rynku jest już jedna firma która robi nasze
krajowe lampy. Może słyszałeś, nazywa się OMKIA. Ich lampy też by Ci pasowały na perony
i ulice. To zestaw lamp kupiony w OMKI

Załączniki

misiek57

Aktywny użytkownik
Reakcje
328 2 2
Oczywiscie czysto POLSKIE - wlasnie rozpoczalem wspolprace z mloda polska firma i zajmuje sie sprzedaza ich lamp, gdzie powstaja tez modele w pelnej kooperacji.
Wszystko fajnie, tylko teraz ceny będą pewnie zachodnie, a nie polskie :(

OP
OP
A

Adam-H0

Gość
Tak jakby to byla roznica 8)
wydaje mi sie ze moje ceny powinny byc o 2% mniejsze bo my mamy tylko 20% VAT :D