• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Adam-Modellbau i nowe elementy plastikowe

OP
OP
A

Adam-H0

Gość
Re: adam-modellbau i nowe elementy plaskitowe

Ja podalem format plytki na ktorej sa zrobione plyty - popatrzcie na zdjecia - np.
200 mm x 55 mm to caly element peronu z plytkami chodnikowymi ;)
Ja nie chce zabrac chleba koledze "xendx" ;)
to co wam oferuje to gotowe to wklejenia kawalki czy chodnika, czy parkingu :D

TO NIE SA POJEDYNCZE ELEMENTY !!

wrecz odwrotnie - jest mozliwosc zamowienia calego np. PARKINGU co juz niektorzy zrobili ;)

czy drogi osiedlowej 8)

juz wiem o czym piszecie - element jest OK w cenniku zrobilem blad - przepraszam za nieporozumienie :oops:

OP
OP
A

Adam-H0

Gość

martinezo napisał(a):
No - jasność jest.
To są ceny pomalowanych elementów ?

109006 to są dwa rzędy płyt?
Jak głęboki jest "frez" - da się płyty pooddzielać ?
Te elementy lece laserem na plycie plastikowej, ktora bez problemu mozna ciac ostrym nozem ;)
latwa w obrobce i dobrze sie klei :?

OP
OP
A

Adam-H0

Gość

Wielu z was pracuje na kolei i nie mialoby chyba wiekszego klopotu podac mi wymiary plyt, ktore sa montowane pionowo na peronach ;)
ja moge zmierzyc u siebie tylko nie ten typ i nie te normy :D

OP
OP
A

Adam-H0

Gość

Prace nad peronem stanely - bo musze sam jak bede w Polsce pomierzyc te plyty :(
no to dalej pracujemy nad elementami do tla naszego modulu (scenerii) potrzebna byly narozniki do chodnika wiec mamy nowy produkt ;)
jak widac na zdjeciu luki ukladane sa z prostych elementow ;)

Załączniki

OP
OP
A

Adam-H0

Gość

Dzieki pomocy Stacha mozemy prowadzic dlasze prace - bo co jest wart dobry modul bez przejazdu kolejowego :D
w przygotowaniu od razu dwa warianty z krotkich i dlugich plyt betonowych ;)

odstep miedzy torami robimy tak jak przewiduje norma modulowa na szlak dwutorowy

Załączniki

OP
OP
A

Adam-H0

Gość

Najzabawniejsze jak sie samemu buduje i dochodzi do odkryc co jest jeszcze potrzebne zeby mozna bylo dalej ( numery i ceny nowych czesci po niedzieli ) - zeby nikt nie myslal ze przejazd zniknal - jest bardziej pracochlonny niz myslalem - nie chcialbym frezowac czesci bo niepotrzebnie podniosloby to cene wiec troche kombinujemy nad optymalnym rozwiazaniem 8)

Załączniki

OP
OP
A

Adam-H0

Gość

Teraz jak zaczalem sie bawic w budowe rozumiem dlaczego kazdy budluje wszystko sobie sam :D
to chyba jedyna ciekawa zabawa jak sie wszystko samemu zrobi 8)
dalsze przygotowania tak wygladaja - plyta 2mm idealnie pasuje do profili Tillig i Roco Line
lekko podfrezowane leza tak jak orginaly ;)

Załączniki

OP
OP
A

Adam-H0

Gość

Na razie przez wczesniej podany e-mail w Austrii - ale w najblizszym czasie bedzie to mozliwe tez w polsce - wysylka krajowa moze nie od razu, ale w ciagu 7 dni roboczych beda zamowienia realizowane, konto tez uzywam w Polsce pozyczone ( podane bedzie po potwierdzeniu zamowienia ) - tez to ulegnie niedlugo zmianie - tak jak to maja nasi niemieccy klienci ;)

OP
OP
A

Adam-H0

Gość

Znowu sam sobie pisze - ale to warte pokazania - zdjecie dostalem od klienta i wydaje mi sie ze mam racje jak napisze ze wyglada swietnie 8)

Załączniki

grzesiek90

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0

Elegancko. Pomalowac tylko na szaro, podsypac lekko piaskiem, trochę trawy wystającej i fajny plac postojowy dla ciężarówek jest:D

OP
OP
A

Adam-H0

Gość

Przepraszam ale nie wiem na jakie zdjecie czekasz :roll:

a plyta jest na szaro polakierowana - jedynie to co wlascicielowi podpowiedzialem to moze troche zabawy w trawe miedzy kamieniami, bo zwykle rosnie - takie przeznaczenie tych plyt - w Austrii nawet sie tak nazywaja - co mozna przetlumaczyc TRAWIASTE KAMIENIE :D

OP
OP
A

Adam-H0

Gość

Tu jest zdjecie, o ktorym wspomniales ;)
jest to proba z miekka forma dla sprawdzenia czy odbicie bedzie godne naszej skali
no i nie jest zle do naszego asortymentu wejdzie po targach, bo teraz mam troche innych zajec 8)

PS
zanim sie posypia pytania - ten element ma 4,5 cm i format blach jest z katalogu firmy, ktora takie rzeczy produkuje ;)

Załączniki