• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Adam-Modellbau i nowe elementy plastikowe

OP
OP
A

Adam-H0

Gość
Jedynie w Szwajcarii mam dystrybutora - w EUROPIE jest to pojecie historyczne :cry:
kazdy handlowiec moze zrobic u mnie zakupy i sprzedawac ;)
rabaty sa uzaleznione od ilosci i to cala tajemnica HANDLU 8)

jestem wlasnie w trakcie rozsylania zamowionych przez polskich modelarzy DEKODEROW DWIEKOWYCH. Czasy sie zmieniaja trzeba sie do tego dostosowac ;)

OP
OP
A

Adam-H0

Gość
Troche trwalo z nowym produktem, ale musze opanowac pewne tajniki produkcji. Moj plot betonowy powinien zaspokoic potrzeby kazdego perfekcjonisty. :D
Jest wykonany dokladnie w H0 i jedynie otwory pod drut kolczasty sa przeskalowane ze zrozumialych wzgledow. 8)
Kazde opakowanie zawiera 10 elementow i kosztuje 10 zl.
Musialem uzyc wysokiej jakosci plastik zeby elementy sie nie wyginaly, co spowodowalo, ze mozna ten produkt kleic tylko superklejem. ;)

Mam nadzieje, ze bedzie wam ten produkt pasowal - opracowanie graficzne mozliwosci wykorzystania tych elementow w najblizszym czasie.

Zakupy mozliwe u mnie bezposrednio lub u MAKIECIARZA. Milej zabawy.

Załączniki

OP
OP
A

Adam-H0

Gość
Po wielu pytaniach co do mozliwosci tu mala przymiarka co mozna zrobic z tego produktu ;)
i jak wyzej wspomnialem kazdy element jest sprzedawany osobno co daje mozliwosc dobrania elementow do wlasnej kreacji BETONOWEGO PLOTU :?

oczywiscie nie sa to wszystkie mozliwosci :D

Załączniki

BORUCH

Aktywny użytkownik
Reakcje
191 0 0
Produkt bardzo fajny, wręcz super, ale...
czy ja dobrze liczę? Za około 20 cm płotu uwidocznionego na animacji wychodzi około 50 zł? Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić.
Oczywiście nic mi do ustalania ceny i nie mam pretensji, ale chyba pozostanę przy płocie wycinanym laserowo (8 zł za 23 cm) mimo, ze nie daje takich możliwości.

OP
OP
A

Adam-H0

Gość
Tak to mniej wiecej wychodzi ;)
z papieru jeszcze taniej wyjdzie jak sie wytnie nozykiem - przy odrobinie cierpliwosci mozliwe i wykonalne ;)
wiem bo robilem proby

- moj koncept jest wygodny - lacznie ze slupami 100% w skali - wydaje mi sie ze rowniez bardziej stabilny i trwalszy 8)
- no i jest mozliwosc uzycia drutu bez obaw, ze sie slup przetnie ;)

no i slup z plastiku to jest slup 8)

OP
OP
A

Adam-H0

Gość
Po wielu pytaniach co mozna z moim plotem zrobic i dlaczego jest w pojedynczych czesciach ???
Postanowilem za rada Tolka sam stanac pod plotem i zrobic zdjecia ;)
Jest to resztka plotu, ktory ogradzal CUKROWNIE w Lagiewnikach 8)
Jak widac i cukrownie mialy drut kolczasty :D

Załączniki

TT88

Aktywny użytkownik
Reakcje
36 0 0
Adam-H0 napisał(a):
Po wielu pytaniach co do mozliwosci tu mala przymiarka co mozna zrobic z tego produktu ;) i jak wyzej wspomnialem kazdy element jest sprzedawany osobno co daje mozliwosc dobrania elementow do wlasnej kreacji BETONOWEGO PLOTU :?

oczywiscie nie sa to wszystkie mozliwosci :D
Chylę czoła panie Adamie nad tym dziełem, :shock: , ale mam pytanie. Czy będzie pan próbował też wykonać ten asortyment w skali TT? 8)

OP
OP
A

Adam-H0

Gość
Pomimo duzego zainteresowania - modelarzy w innych skalach - taki program nie stoi na razie w zadnych planach :?
Jak juz bedzie wszystko w skali H0 dobrze funkcjonowalo to moze wtedy o tym pomysle ;)
W innym watku rozpoczela sie dyskusja na temat ceny i opakowania - po rozmowie w firmie nie bedziemy nic zmieniali - poniewaz nie jestem w stanie dogodzic kazdemu wariantowi w budowanym plocie :?
Jak widac na zdjeciach za KOMUNY wszystko bylo mozliwe i jak ktos chce realizm na makiecie to dokladnie z tym produktem moze sie wyzyc do oporu 8)

Milej zabawy.

OP
OP
A

Adam-H0

Gość
Wiem, ze kazdy by chcial POLSKIE KLIMATY na makiecie - ale jak pisze sie o wsparcie materilem to jest cisza :?
Tolek mi gratulowal wielu pomocnikow, ze wykorzystuje brac modelarska, ale rzeczywistosc jest taka, a nie inna pomaga mi paru zaangazowanych modelarzy i za to bede im dlugo wdzieczny i napewno sie zrewanzuje w ten czy inny sposob.
Do czego zmierzam sa dyskusje na temat slupow jakie w Polsce byly stawiane - mam troche materialow ale chcialbym to zweryfikowac i uzupelnic, by nie powstaly produkty nie zgodne z rzeczywistoscia - otuz chce wypuscic serie slupow betonowych energetycznych, telekomunikacji i oswietleniowych - wiec wasza pomoc moze wplynac na nowy asortyment mojej firmy 8)
jak zwylke prosze o info na

office@adam-modellbau.com

zbych

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Adam-H0 napisał(a):
Do czego zmierzam sa dyskusje na temat slupów jakie w Polsce były stawiane - mam trochę materiałów ale chciałbym to zweryfikować i uzupełnić, by nie powstały produkty nie zgodne z rzeczywistością - otuz chce wypościć serie slupów betonowych energetycznych, telekomunikacji i oświetleniowych - wiec wasza pomoc może wpłynąć na nowy asortyment mojej firmy 8)
To się chwali, bardzo dobry pomysł. Sugeruję kontakt z naszym krajowym producentem OMKIA. Może się dogadacie i asortyment nie będzie dublowany. Taka kooperacja dobrze wpłynie na nasz rynek. 8) Przynajmniej mam taką nadzieję. :roll:

OP
OP
A

Adam-H0

Gość
Hallo !!
jak ktos uwaznie czyta, to wie ze OMKIA wspolpracuje juz od dluzszego czasu ze mna i szukane przeze mnie rysunki i dokumentacje nie maja na celu dublowania - tylko wogole zrobienie takich slupow z plastiku !!!
co oczywscie pomoze w naszej wspolpracy nad robieniem lamp oswietleniowych na innych wariantach slupow ;)
A tak na marginesie - na POLSKI rynek nic nie wplynie pozytywnie - zawsze jest lepsze to co zrobia niemcy :roll: