• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Adam-Modellbau i nowe elementy plastikowe

OP
OP
A

Adam-H0

Gość
Re: adam-modellbau i nowe elementy plaskitowe

Bipa to musialbym dostac rysunek i wzor do dopasowania - trzeba by popatrzec jaka metoda to robic ?? ;)
trzeba zobaczyc jak zachowa sie akryl przy grawerowaniu laserem - i czy frez nie bedzie ladniejszy :?

co do szyb do gagarina to nie wiem w jakim celu tyle pracy jak mozna je kupic jako czesci zamienne :?:

Bipa1966

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0

Rysunku to Panu nie zaoferuje :D nie posiadam takowego...natomiast kompletu oszklenia ...zdemontowanego z mojego wagonu....chetnie urzycze :D

OP
OP
A

Adam-H0

Gość

Co trzeba tam zmienic - czy chodzi tylko o kopie istniejacej szyby ???

i detale wspolpracy prosze na

office@adam-modellbau.com

popowe - pogoda u mnie jest tak kiepska ze droge zrobilismy w dwoch wariantach - zaraz puszcze przez laser to ci pokaze jak wyglada - pierwszy taki jak ty pokazales, a drugi taki jak ja pokazalem na zdjeciu - elementy beda 6 cm szerokie i 10 dlugie :D
czy ma ktos zdjecie jak ukladali to na zakrecie ??

Bipa1966

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0

Chodzi o to aby zrobic nowe oszklenie od wagonow. Czy to bedzie kopia czy to bedzie jakis wlasny pomysl...nie wiem...zalezy od Pana :D Mysle iz kazdy modelarz z checia zakupi taki komplecik....i aby bylo tanio :LOL:

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.139 16 2

Sprężył się Pan to się chwali, ale coś mi nie gra? Jakieś te cegły za długie :| . Jaki mają wymiar cegły? Powinny mieć około od 2,5mm do 3mm/1mm

OP
OP
A

Adam-H0

Gość

2,7 mm 8)
dokladnie przeliczone, trzeba uwazac bo laser sam w sobie jest cieniutki ale wypalona linia tez ma pewna grubosc :?

Nad cennikiem wlasnie pracuje powinien byc wieczorem gotowy - koszty wysylki pocztowej liczymy krajowe (POLSKA POCZTA) poniewaz magazyn i czesc mojej produkcji znajduje sie w Polsce ;)

OP
OP
A

Adam-H0

Gość

Ceny juz podawalem i niewiele sie zmieni - musze pamietac o urzedach, ktore tylko lape wystawiaja 8)
jedyna innowacja to rozszerzenie robienia na wymiar juz mam pare zamowien i jak dotad wszyscy chca pod konkretny wymiar ;)

dla wszystkich co zamowili i co maja zamiar zamawiac lakierowane powierzchnie - uzywany przez nas lakier akrylowy jest bardzo delikatny i trzeba na powierzchnie uwazac dopiero po koncowej obrobce i zalakierowaniu lakierem bezbarwnym jest on zabezpieczony przed porysowaniem :?

cieszy mnie ze bede pomocny w budowie makiet - to mobilizuje i prowadzimy prace nad zakretem chodnika no i juz wczsniej wspomnianymi elementami ;)

OP
OP
A

Adam-H0

Gość

zrobi sie razem z numerami zebyscie nie musieli tych plytek opisywac :D
tylko dajcie odrobine na to czasu :?

martinezo

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0

No - jasność jest.
To są ceny pomalowanych elementów ?

109006 to są dwa rzędy płyt?
Jak głęboki jest "frez" - da się płyty pooddzielać ?

"Dilerkę", przelewy, przesyłkę itp. jak przewidujesz ?

OP
OP
A

Adam-H0

Gość

Malowane kosztuja 30% wiecej ( wiekszosc zamowien do tej pory byla na surowe do lakierowania ) i sprzedaz prowadze bezposrednio - inaczej cena poszlaby do gory :cry:
korzystam z konta w Polsce - wiec przelewy nie problem - wysylka docelowo tez jest krajowa (polska poczta) ;)

OP
OP
A

Adam-H0

Gość

xendx napisał(a):
że tak z ciekawości zapytam co to za płyta o 50mm szerokości?
dokladnie to co widzisz na zdjeciach powyzej - ukladalem twoje plytki sa genialne - ale nie dziwie sie ze nie chciales ich robic masowo - ja umarlem przy ukladaniu , a co dopiero je w ten sposob zrobic - twoj pomysl tego nigdy nie bede ukrywal - ja go tylko bardziej uproscilem - jednak jak ktos stoi na mega realizm to twoje kostki i cegly sa nie do pobicia ;)

OP
OP
A

Adam-H0

Gość

O jaki rozmiar wam chodzi - wszystkie plytki robine sa wedlug katalogu budowlanego :?:
co ma miec 34,5 mm