• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

ACME - modele wagonów pasażerskich

Kudlaty

Aktywny użytkownik
Reakcje
763 23 1
Ja się przełamałem kupiłem w Rybnickim Świecie Modeli i jest naprawdę dobrze ale to ukazuję jaka to tak naprawdę loteria.

Mirko33

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam mam pytanie czy modelach wagonów Acme 52771, 52722, 52773 jest poprawnie umieszczony na bokach wagonów pod kl. Numeracja miejsc(. 11-78 i 81-118 w kl2) (71-96 i 11-66 w kl1) Czy ktoś ma jakieś informacje na ten temat będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
8.307 136 1
Zapowiadana nowość od ACME:)

ACME 52730 - PL-PKPIC 61 51 70-70 010-7 Bcmnouz 134Ab, Stacja W-WA GROCHÓW
ACME-52730 134Ab PKP IC.jpg

Ps. Z różnic względem modelu wydanego w zestawie EN Metropol-Chopin (ACME 55248), można dostrzec brak piktogramów z zakazem palenia oraz inny przydział (Warszawa poprzedni Kraków).

OP
OP
mikl

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.397 123 11
Zapowiadana nowość od ACME:)

ACME 52730 - PL-PKPIC 61 51 70-70 010-7 Bcmnouz 134Ab, Stacja W-WA GROCHÓW
Zobacz załącznik 1129823

Ps. Z różnic względem modelu wydanego w zestawie EN Metropol-Chopin (ACME 55248), można dostrzec brak piktogramów z zakazem palenia oraz inny przydział (Warszawa poprzedni Kraków).
Ktoś ma wiedzę i chęć podzielenia sie w jakich relacjach krajowych można było spotkać ten wagon?

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
8.307 136 1
Cienki egzemplarz mi się trafił. Słabo to wygląda
Potwierdzam spostrzeżenia Kolegi @MateuszS. Oglądając swój egzemplarz, mogę dodać, że oprócz krzywo zamocowanych elementów podwozia (ślady kleju), bardzo razi niechlujnie namalowany biały paseczek nad oknami.
Szkoda, że model bardzo szczegółowy, wiernie oddający wagon 134A, przez niestaranny montaż i byle jakie malowanie bardzo traci w odbiorze:( Za to duży(n)

RMP

Aktywny użytkownik
Reakcje
890 39 0
Podobno inicjatywa i produkcja jest czysto chińska. ACME od chińczyków dostaje kasę za zgodę na wykorzystanie logo. Coś jest na rzeczy bo odkąd tak się dzieje jakość wykonania modeli spadła drastycznie.

Kudlaty

Aktywny użytkownik
Reakcje
763 23 1
Dlatego są sklepy które zaprzestały dystrybucji tej firmy. Już dawno zacząłem bardziej szanować swój portfel i nie kupować z "kolekcjonerskiego obowiązku"

JSz

Aktywny użytkownik
Reakcje
215 13 0
Podobno inicjatywa i produkcja jest czysto chińska. ACME od chińczyków dostaje kasę za zgodę na wykorzystanie logo. Coś jest na rzeczy bo odkąd tak się dzieje jakość wykonania modeli spadła drastycznie.
Tym czymś jest brak dozoru w fazie produkcji i brak kontroli jakości finalnych wyrobów ze strony franczyzodawcy czyli ACME ( aż dziwne że w ten sposób firma godzi się na utratę dobrego wizerunku, może szefostwo dostało odpowiednio dobre wynagrodzenie za milczenie). Chińczycy zdają sobie dobrze sprawę z bycia monopolistami i mogą sobie pozwolić na przepuszczanie braków i bubli.

RMP

Aktywny użytkownik
Reakcje
890 39 0
Ale mimo to i tak wagon sprzeda się na pniu. Więc po co zawracać sobie głowę jakością wykonania. Efekt biznesowy w 100% osiągnięty.