• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

ACME - modele wagonów pasażerskich

Reakcje
91 13 3
W tym przypadku, jeśli już Acme zapowiedziało jakiś czas temu wagon klasy 2, to może w tym roku zapowie wagon klasy 1 z czarnym pasem. "Lech" to chyba jedyny zestaw z takim wagonem.

Reakcje
91 13 3
Ja już dziś otrzymałem informację z dcc24 i proponowana cena to 1149zl minus rabat jaki posiadam 8%. Cena jest ceną jaką proponuje dystrubutor. Sklep zrobił się drogi.
Zrezygnuje z zamówienia, ewentualnie mogę odstąpić komuś.

Pd5

Znany użytkownik
Reakcje
2.027 24 8
Jaka jest jakość wykonania wagonów ACME, bo nie posiadam jeszcze żadnych wagonów tej firmy w swojej kolekcji? Ktoś mi kiedyś powiedział w jednym z warszawskich sklepów, że są to raczej "wagony do regału na półkę niż do jazdy po makiecie", bo są bardzo delikatne?
Jakie są Wasze doświadczenia, bo z pewnością zestaw prezentuje się bardzo ładnie.

PrzemekM

Aktywny użytkownik
Reakcje
319 3 0
Mam dużo wagonów acme. Fajne detale, dopracowane wnętrza. Jeżdżą sporo, nie zauważyłem jakichś wielkich ubytków czy zniszczeń. Jak dbasz tak masz. Niektóre nowe wagony nie mogą jezdzić na ostrych łukach, bo elementy obudowu odwzorowane zgodnie z oryginałem blokują możliwość mocniejszego skrętu wózka, mi to się tylko trafiło w sypialnym wagonie kolei czeskich. Ale ogólnie wagony polecam.

Arekmiz

Znany użytkownik
Reakcje
1.463 148 0
Ja mam od ACME 7 wagonów sypialnych WLAB SZD/RZD, zestaw Ost-West PKP (ACME 55135) oraz 2 wagony 136A i 1 wagon 139A. Wszystkie bardzo dobrze wykonane, szczegółowe wnętrza, etc. Po odpowiednim "przypiłowaniu" wystających elementów pudła (jeśli takowe są w danym modelu) jeżdżą spokojnie nawet przez R1 Piko. :)

Noah

Znany użytkownik
Reakcje
555 2 0
Niektóre nowe wagony nie mogą jezdzić na ostrych łukach, bo elementy obudowu odwzorowane zgodnie z oryginałem blokują możliwość mocniejszego skrętu wózka, mi to się tylko trafiło w sypialnym wagonie kolei czeskich.
Odwróć wózki o 180 stopni. Będzie nierealistycznie, ale łuki makietowe wagon zacznie pokonywać. :)

robertkroma

Znany użytkownik
Reakcje
1.694 37 4
A ja mam BWE gdzie z wózków ośki same wypadały a wagony można było ustawić w "pionie" tak, że jeden miał oś pionową jak w kierunku godziny 11 a drugi w kierunku 1, tak się kiwały, ściana korytarzowa OstWesta zapaćkana od kleju, a półki wzdłóżne w 1 kl z Chrobrego wypadały. W kuszetce 134 A kolor niebieski jakby raz połysk, raz mat, w dwójce OstWesta jakby zabrakło pigmentu i z lewej pas kremowy jakby wyblakły z prawej bardzo pożółcony, zderzaki niby ze sprężynką ale nie odbijającą, okna malowanie ram różne pomalowane całe lub niedomalowane, Papuga jedynka ma zalany żółty pas przy drzwiach, w jedynce 139A okna jakby nie dociśnięte do końca pudła i wyglądają jakby wpadały do wnętrza.
Może i szczegółowe, ale jakość nienajlepsza.

Ostatnio edytowane: