Polskie barwy najczęściej zyskują te lokomotywy których bazy są wydane przez Marklina które oczywiście wymagają przemalowania. Kolejne zadanie z tej serii było trudniejsze od dotychczasowych modeli. Bazowa miniatura Marklina ma taka konstrukcję, ze cała "wnętrzności" w czołach - szyby, moduł oświetlenia są montowane nie na wcisk a powklejane. Znakomicie taka konstrukcja utrudnia prace malarskie. Zamiast wszystko powyjmować i potem malować trzeba wszystko zamaskować (szyby) z użyciem dociętych odpowiednio taśm maskujących Tamiya o różnych szerokościach. Na każdym czole maskowane było 6 elementów - przednia szyba, szyby w bocznych drzwiach i reflektory - górny i dwa główne. Po każdej warstwie farby czubkiem wykałaczki - jak farba nie była jeszcze w pełni utwardzona delikatnie zeskrobywałem ją z poręczy przy drzwiach wejściowych w kolorze srebrnym.
W efekcie trzecia lokomotywa w rodzinie LOTOSu ... Swoją drogą ciekawe ile jeszcze LOTOS Kolej "pożyje" w świetle fuzji na szczycie ? Sam model wyszedł tak:
Te Vectrony LOTOS-u to głównie ciągną składy kontenerowe:
W sumie to jeszcze jeden Vectron może zmienić barwy z DB - zastanawiam się tylko na jakie ? Wybór na ten moment zakładam pomiędzy Laude w kolorze Magenta (ciekawe i nietypowe malowanie), PKP IC (ale to epizod testowy tylko ...) kolejny LOTOS dzierżawiony od Cargounitu ?
Na PKP Cargo czekam firmowego bo wypuści go Marklin - z czerwonym czołem. Będzie opcja przemalowania też na niebieskie ...
W efekcie trzecia lokomotywa w rodzinie LOTOSu ... Swoją drogą ciekawe ile jeszcze LOTOS Kolej "pożyje" w świetle fuzji na szczycie ? Sam model wyszedł tak:
Te Vectrony LOTOS-u to głównie ciągną składy kontenerowe:
W sumie to jeszcze jeden Vectron może zmienić barwy z DB - zastanawiam się tylko na jakie ? Wybór na ten moment zakładam pomiędzy Laude w kolorze Magenta (ciekawe i nietypowe malowanie), PKP IC (ale to epizod testowy tylko ...) kolejny LOTOS dzierżawiony od Cargounitu ?
Na PKP Cargo czekam firmowego bo wypuści go Marklin - z czerwonym czołem. Będzie opcja przemalowania też na niebieskie ...
- 3
- 2
- Pokaż wszystkie