Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Cześć Kolega Zdrada69, już myślałem że zostanie tutaj sam z Zetką. Fajny wagon ale jakoś te kalki są trocha krzywo nałożone. Fajnie że wróciłeś do modelarstwa.
Panowie, wszystko na spokojnie, dziękuję za słowa otuchy i "liścia" realizmu tej skali w Polsce. Na pewno skorzystam z Waszych rad i pomocy, szczególnie w gromadzeniu taboru PKP.
Panowie, wszystko na spokojnie, dziękuję za słowa otuchy i "liścia" realizmu tej skali w Polsce. Na pewno skorzystam z Waszych rad i pomocy, szczególnie w gromadzeniu taboru PKP.
Jak chcesz kupić PKP to ... wielkiego wyboru nie było, nie ma i nie będzie raczej.
Czas jest idealny bo Maerklin wydał w ubiegłym roku i dwa lata temu po raz pierwszy cokolwiek PKP i teraz są to jeszcze dostępne modele po przecenach:
Przez długi czas jakoś nie miałem weny twórczej do modelarstwa ale ostatnio coś tam się ruszyło - a projektów do zrobienia czeka mnóstwo. Jednym z nich jest uzupełnienie składu Bohunów (mam jednego z wydruku ze śp. Shapeways ...)
Te dwa jakie obecnie są na warsztacie to też wydruki 3D - opracowane w Czechach i tam drukowane. Na razie etap malarski:
Zestaw zawiera budę, okna do wklejenia, podwozie i wózki. Koła i sprzęgi trzeba dodać z innego źródła.
Wózki dobrze spasowane z kołami zapewniają dobre toczenie modelu - nawet jeszcze bez żadnego obciążenia.