Przeniesienie napędu to bardzo elastyczna rurka kauczukowo-silikonowa, do wykonania samemu z Gumosilu lub podobnego kauczuku silikonowego. W ostateczności sklepik wędkarski lub medyczny i w pierwszym przypadku kupujemy wężyki do spławików (ten patent mam w sputniku, ale testowany wytrzymałościowo będzie dopiero w Zabrodziu) a w drugim wężyki silikonowe odpowiedniej grubości i średnicy (to tylko teoria nie sprawdzana osobiście w praktyce). Jedyna trudność polega na dobraniu odpowiednich odległości między osiami wałków oraz długości samego wężyka. Za mała odległość będzie powodowała opory lub w skrajnych wypadkach brak skrętu wózka lub jego wykolejanie, za duża zaś wibracje lub też nawet ukręcenie samego wężyka.
Co do Bhp, to na tym najmocniej spatynowanym, gdzie ożebrowanie jest najbardziej widoczne, nakleiłem cienkie paski z taśmy maskującej starając się odwzorować mniej więcej układ żeber. Na pozostałych robiłem to z "wolnej ręki". W obu przypadkach to stara, poczciwa sucha pastela wcierana a to pędzelkiem, a to wacikiem, gdzieniegdzie wręcz paluchem. Zacieki na dachu przy użyciu twardego pędzla z grubego włosia na mokro. Zacieki na pudle to cieniutki pędzelek i też na mokro.