Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
A ja otrzymałem, ale miałem pilny wyjazd i wróciłem wczoraj wieczorem, niestety już nie było sił na testowanie zaginarki, więc do niedzieli przetestuję, podzielę się opinią, a w poniedziałek puszczę przelew zgodnie z wytycznymi.
dotarło "kawał czołgu" - przelew nadany.
Potestuję na spokojnie w ciągu kilku dni, natomiast na pierwsze wrażenie wydaje mi się że w przyszłości przydałby się drugi nóż wykonany z cieńszego materiału i ze ścięciem krawędzi pod bardziej ostrym kątem, tak aby można było giąć np. ceowniczki 2x2x2 mm. Jakby co chętnie dokupię taki drobiazg, gdyby pojawiły się plany produkcyjne.
Do mnie też zaginarka dotarła, wszystko było by ok gdyby nie pewny szczegół: czy w Waszych zaginarkach krawędź tego mniejszego stolika również jest tak nieregularna? przez to niestety powierzchnia gięcia pomiędzy nożem a krawędzią stolika nie jest na całej długości jednakowa, nie wiem czy dobrze wnioskuję ale krawędź tego mniejszego stolika powinna być ostra a nie tak stępiona. Czy możecie zrobić jakieś zdjęcia własnych zaginarek?
Właśnie od spodu jest równa, nie mogę niestety wyjąć jednego kołka będącego jednocześnie zawiasem. Czy mógłby ktoś z Was wrzucić jakieś dokładniejsze zdjęcia krawędzi swojej zaginarki?
Dzięki, mam wrażenie że jest nieco lepiej wykonana od mojej.. Nie wiem, czekam na informację czy będzie można wymienić mały stolik, jeśli nie to zwrócę
dziś w końcu miałem możliwość pierwszy raz użyć owego nabytku
no i niestety muszę stwierdzić że nie jestem jednak zadowolony z urządzenia a raczej z jego wykonania
z racji przeznaczenia, czyli do małych skal powinno to być bardzo precyzyjnie wykonane
a tu dupa zbita
nie wiem jak u innych ale u mnie nazwijmy to mały stolik nie jest na równi z większym (w jednej płaszczyźnie) tylko delikatnie wyżej (ułamki milimetra ale jednak to dużo)
najgorsze niestety jest wykonanie noża a dokładnie jego powierzchni od spodu, krawędź brzegu jednego jak i drugiego (prosta i z wycięciami) jest cała z wżerami przez co nie trzyma na całej szerokości linii prostej. Krótko mówiąc brzegi noża powinny być równe a niestety są przez te wżery zaokrąglone
jaki to ma wpływ na gięcie nie trudno się domyślić
co lepsze blaszki podtrawione problem jest wygiąć a co będzie w przypadku bez podtrawień
wydaje mi się że mogło by pomóc szlif na magnesówce lecz niestety nie mam nigdzie dostępu
najgorsze niestety jest wykonanie noża a dokładnie jego powierzchni od spodu, krawędź brzegu jednego jak i drugiego (prosta i z wycięciami) jest cała z wżerami przez co nie trzyma na całej szerokości linii prostej. Krótko mówiąc brzegi noża powinny być równe a niestety są przez te wżery zaokrąglone
jaki to ma wpływ na gięcie nie trudno się domyślić
Mam tą samą wadę. Wyszło to podczas gięcia długich i wąskich elementów, bo mi się blaszka wysunęła spod noża.
Chyba będę miał dostęp do odpowiedniej szlifierki.
Mam tą samą wadę. Wyszło to podczas gięcia długich i wąskich elementów, bo mi się blaszka wysunęła spod noża.
Chyba będę miał dostęp do odpowiedniej szlifierki.
Panowie, rozwiązanie jest bardzo proste: odesłać! Nie miejcie żadnych skrupułów jeśli nie spełnia Waszych oczekiwań lub odeślijcie sam nóż do poprawki. Pan Jacek na pewno to poprawi. To jest tylko jeden z kilku ludzi którzy zgłosili się na poje zapytanie na forum CNC o możliwość wykonania takiej zaginarki. Pozostałe oferty były wycenione ok 600,00 PLN szt. Być może przy takiej cenie była by lepsza jakość i precyzja Ja swojej jeszcze nie mam ale pracuję czasem na prototypie i bez problemu wyginam ceowniki do transportera w H0e..
to poproszę o adres do odsyłki
nie myślałem że przy urządzeniach precyzyjnych można robić je nie precyzyjnie
a to co podałem to nie moje widzimisie tylko fakty które zresztą chyba wyraźnie widać na załączonych zdjęciach
jacekol@o2.pl to bezpośredni adres do Jacka. Proszę wszelkie uwagi tam kierować. Nikt nie ma prawa być nie zadowolony!! Jak w Burdelu Piszcie do Jacka, na bank każdą z której ktoś jest nie zadowolony przyjmie z powrotem.
Panowie Macie jakiś projekt tego ? szczerze to jest to wygryzione a nie frezowane. Jeśli macie rysunki wykonawcze to mogę temat zgłębić z moim znajomym frezerem.
wg mnie to co macie to stal najniższej kategorii. bez jakiejkolwiek obróbki cieplnej.