• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Narzędzia Zaginarka z ruchomym stolikiem.

OP
OP
Z

Zv

Gość
Spokojnie Panowie, Pan Jacek jest wielce honorowy nie chciał zaliczek ani nic. Poda nr konta jak będzie miał zaginarki gotowe do wysyłki.. Ja odmówiłem zbierania w jego imieniu kasy, zwyczajnie i poprostu nie chciałbym żadnych wątpliwości że to z moje strony absolutnie non profit.

OP
OP
Z

Zv

Gość
"Witam!
Panie Maćku,
Modelarze to dość cierpliwi ludzie, bo nie zbudowali by niczego ze swoich konstrukcji.Ja obrabiam metal i chcę, by narzędzie ich pracy wyszło jak najlepiej.
Najpierw trzeba to pociąć,frezować,szlifować potem jeszcze raz frezować, następnie wiercić i gwintować.Każdą krawędź trzeba ręcznie opiłować(stępić) Jest dość dużo otworów,gwintowania a również i piłowania.No i oczywiście toczyć gałki na gotowo. Części jest od groma.
Nie wspomnę o złożeniu tego w całość.Z pracy do tej pory jestem zadowolony,Wychodzi ładnie i dokładnie.Uważam że warto poczekać, bo to będzie "hicior modelarski".
Tak jak pisałem długość wyjściowa 230 mm.
Jak będę mógł to podeślę fotki, ale jest tego 12 kompletów.Codziennie coś jest wykonywane przy zaginarkach, bo to jest dla mnie na pierwszym miejscu.
Zaliczek nie pobieram,jedynie proszę o informację czy wszyscy chcą czekać.
Pracuję codziennie do piątku do godziny 18.Szybciej nie mogę i przed Świętami niestety nic nie złożę.
Pozdrawiam i do Świąt się jeszcze odezwę.
Jacek"
Tak więc Panowie musimy uzbroić się nieco w cierpliwość..

corwin

Administrator
Zespół forum
Reakcje
339 2 3
Ja z przyjemnością poczekam na "hicior modelarski". Jak ktoś ma takie podejście do produktu i klienta to możemy się spodziewać takiej maszyny, że Ci co nie zdecydowali się na zamówienie jeszcze długo będą sobie pluć w brodę, że nie zamówili.

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
251 4 0
Modelarze zawsze są cierpliwi, tyle że jedni przebierają nóżkami z nie mogąc się doczekać a inni ....
wpier.....l się należy.gif

No dobra, ja poczekam cierpliwie, trawionych pisanek w tym roku nie będę składał :D

OP
OP
Z

Zv

Gość
Będą gotowe do wysyłki zaraz po majówce.

Załączniki

OP
OP
Z

Zv

Gość
"Witam Panie Maćku !
Nie wiem jak odpisać, ale wisi nade mną fatum zaginarki.Chyba ktoś mi źle pożyczył! Bez przerwy coś się w tej robocie pierdzieli.
Przepraszam za język ale, mi też gnije wątroba. Nie zdarzyło mi się do tej pory tak zawalić czas i wykonanie w jakimś terminie roboty.

Poświęciłem tej zaginarce trochę czasu i chyba najbardziej pokrzywdzoną osobą jestem ja - bo chodzę do roboty a efektów finansowych nie widać.
Domyślam się, że wszyscy się niecierpliwią... Miałem montować i wysyłać pierwsze sztuki, ale kolega zepsuł wymiar blaszki-sprężynki do podnoszenia noża.
Muszę dorabiać wszystkie blaszki widoczne na ostatnim zdjęciu. Chodzi o wymiar długości zaznaczony na czerwono.
Pozwoliłem sobie na zdjęcia "drobnych" detali bo to wszystko trzeba było poskracać i dopasować.
No cóż,blaszki muszę jak najszybciej poprawić i montować wyrób. Zbyt dużo pracy włożyłem, żeby zepchnąć to wszystko do Wisły.
Nie umiem odpowiedzieć "kiedy i dlaczego tak długo" , ale za blaszki zabieram się w poniedziałek od rana.Może uda mi się też złożyć coś do wysyłki.
pozdrawiam

Jacek"

Panowie mam nadzieję że wszyscy czkamy i nikt się nie wycofał. To już końcówka.. mam nadzieję.

Załączniki

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Techniki modelarskie 20