Hoarcie
. Wydaje mi się, że to jednak nie to samo boisko. Wspominałeś kiedyś, że ta buda po "Krokodylu" była na boisku w Michałowie, a tu na zdjęciach to są okolice Klubikowa Poznańskiego. Pewnie dlatego nie zgadza Ci się obraz z pamięci z obrazem ze zdjęć. Ich słupki z pewnością były profesjonalne.
-Michał - mimo ,ze to ponad dwadzieścia lat upłynęło od tamtego pleneru i "dziwnego" meczu ,-to dobrze pamiętam ,że to było tam i to było to boisko - poza tym pamiętam ten tor blisko boiska i ,ze to było na kompletnym zadupiu , zadałem kiedyś kuzynowi ( on mieszka już tam dość długo we wsi Jadła niestety tam nie ma toru kolejowego) dlaczego to boisko nie wybudowali bliżej jakiejś wioski - albo choćby drogi , a on odpowiedział ,że kolej przemysłowa dała z a darmo pudło po tej lokomotywie z przeznaczeniem na szatnię klubu , który tworzyli okoliczni z kilku miejscowości a nie tylko z jednej - więc dlatego też pomysł wybudowania boiska gdzieś w polu , między miejscowościami , - ale przede wszystkim bliskość toru kolejowego , ponieważ okoliczni zainteresowani tą dyscypliną i posiadaniem boiska uczestniczyli w wyładunku z platformy kolejowej tej "szatni klubowej" po wcześniej ułożonych drągach , -, -traktorem ściągnęli , użycie dżwigu kolejowego nie wchodziło w rachubę ze względu na te kable teletechniczne , musiał by być użyty dżwig ciężki, za pomocą którego długiego ramienia dopiero wtedy dało by się przenieść owe pudło - ale to nie przeszło bo wiadomo - kasa , na to kolej przemysl;.owa by nie poszła - Michał tam zresztą widać jeszcze to miejsce ( blisko słupa teletechnicznego) taką polankę - to tam wtedy właśnie stało to pudło od tej lokomotywy - a ja zabrałem je za pomocą sprzętu ale drogowego -terenowego- tu jeszcze raz podziękowania moje dla kumpli ze złomowni hinduskiej bo to oni użyczyli mi swój sprzęt, -pudła po tej lokomotywie się chętnie pozbyli bo to obciach mieć takie "zaplecze" lepiej ,żeby nic nie było, a teraz widzę bramki od "ręcznej", siateczki , ale boicho bez linii ??- wtedy choć klepicho ale linie musiały być , wysypano je przy pomocy piasku