• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1:1 Wojsko, straż, policja itp.

OP
OP
Ludlego

Ludlego

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
W Modlinie mają Pantere Rosenabuera.A skoro jest taki model Wikinga to może sobie zrobię w takim malowaniu.:gwizd:
Chyba jest, miałem go kupić sobie podczas pobytu w Rzymie ale wybrałem SD-32 Mb Econic:) Nie długo też w Radomiu będą Panthery. W Modlinie LSRG ma:
1 - SLRekol Ford Ranger
2 - GCBA MAN 6700l wody i 1000l piany, nie znam typu pojazdu
3 - GCBApr Panther Rosenbauer 6x6
4 - GCBAPr Panther Rosenbauer 6x6

Może się uda sesje zdjęcią załatwić co wątpie. Obecnie planuje pojechać na sesje(zgodę od dyrekcji Meditransu mam) do zakładów remontowych na ul. Woronicza.

kubass2

Znany użytkownik
Reakcje
8 0 0
Man TGM 18.250/Giletta

Pługo-posypywarka, na podwoziu Man-a TGM 18.250, wyposażonego w urządzenie hakowe, pozwalające na przewóz zmiennego osprzętu. Osprzęt widoczny na zdjęciu (lemiesz oraz posypywarka) wykonany został przez firme Giletta.

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
.Stare Jelcze i Skody były nie do ruszenia nawet przez sól.
Prymitywne na dzisiejsze czasy piaskarki z tamtych lat,chodzą do dzisiaj, stare "S-y" są praktycznie nie do zajechania.Pamiętam jeszcze takie napędzane od tylnego koła,gdzie ręcznie sypało się mięszanke ze skrzyni.To były czasy.
Irokez,może byśmy tak po dwie sztuki na te nasze skody sobie zrobili? Wiem gdzie takie stoją,raczej jedna,która przeznaczona jest już niestety na złom.Z fotami nie będzie problemu.

kubass2

Znany użytkownik
Reakcje
8 0 0

41127 - GCBA 10+4/60 Renault Kerax -JRG Bytom

Ciężki wóz gaśniczy stacjonujący w JRG Bytom.

Jeden z 3 tego typu pojazdów na śląsku.

Zabudowa: ISS Wawrzaszek

PODWOZIE
Renault Kerax 420.32 (8x4)
Rok produkcji: 2002

DANE TECHNICZNE
*dopuszczalna masa całkowita: 32000 kg
*wymiary (dł. x szer. x wys.): 10100 x 2550 x 3300 mm

KABINA
*typ: jednomodułowa, dwudrzwiowa
*liczba miejsc: 3

NADWOZIE