Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Żubr A-80 - GCSn - 1800. Ciężki samochód gaśniczy-śniegowy.
W drugiej połowie lat sześćdziesiątych na potrzeby resortowych służb pożarniczych przemysłu chemicznego, wykonano samochód śniegowy GSn-1800. Przeznaczeniem pojazdu było gaszenie instalacji produkcyjnych oraz urządzeń elektrycznych w zakładach przemysłu chemicznego. Według założeń znalazłby on również zastosowanie w zabezpieczeniu zakładów ciężkiej syntezy chemicznej, oraz zakładów petrochemicznych. Pojazd zabudowano na podwoziu Żubr A-80 z układem jezdnym 4x2. Załogę wozu stanowiło czterech strażaków zajmujących miejsca w kabinie seryjnej. Głównym elementem zabudowy było sześćdziesiąt 40-litrowych butli z dwutlenkiem węgla (30 kg CO2 w każdej butli). Samochód wyposażono w cztery linie wężowe z gumowymi wężami wysokociśnieniowymi umieszczonymi na zwijadłach między osiami pojazdu i na tylnym zwisie (po 2 zwijadła z każdej strony). Każda z tych linii gaśniczych zaopatrzona była w prądownicę śniegową. Na samochodzie zainstalowano ponadto armaturę z zaworami rozdzielczymi oraz drobny sprzęt pożarniczy.
Proszę bardzo. Tak szczerze to mój też pierwszy taki żubr. Ale właśnie dlatego jak jest czas szperam po necie za takimi rzeczami , żeby coś wiedzieć więcej o tamtej motoryzacji. Jakby nie patrząc to ten żubr jest jednym z elementów naszej polskiej motoryzacji czasem zapominanej już .
Mało kto wie pewnie a ja się dowiedziałem dziś, dzieki koledze Kozaa że amerykanie podczas pierwszej wojny w Zatoce używali Tatry, Ify i Urale.Sprzęt został dostarczony z byłej NRD z tamtejszej NVA.Zdjęcia podesłał Adrian i musze przyznać że teamt zaczyna mnie wciągać, może pora zrobić jakiś pojazd ex-NVA w służbie US Army.