• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1:1 Wojsko, straż, policja itp.

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
12.507 49 0
Ogolnie z żaluzja na tyle nikt nie robi a przynajmniej nie spotkałem.Może firma Merlau robi konwersję na cos takiego, nie wiem.Jesli chodzi o Sprintera z niskim dachem i wersje długą to tak jak pisałem Herpa bądz Wiking, tylko w obu przypadkach trzeba przerobic tylne zawieszenie i dostosować je do bliźniaków.

cinek665

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Ogólne z takim "gotowcem" się nie spotkałem.
Najlepiej będzie tak jak pisze Irkoez czyli Sprinter z Herpy lub Wiking.

Co do samego modelu Ludlego to czeka Cię sporo pracy.M.in usunięcie tylnych dziwi i wstawienie żaluzji, przystosowanie podwozia do bliźniaków. A reszta to już kalki i oświetlenie. :D

Tu masz zdjęcie mojego modelu Sprintera z Herpy i 2 żaluzje(z pewnego wozu strażackiego):

oilstat

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Przy okazji dzisiejszego szkolenia w Lotniskowej Straży Pożarnej portu lotniczego Warszawa-Okęcie miałem okazję zobaczyć jeden z najnowszych nabytków LSP - pojazd ARFF-Panther (Rosenbauer). Maszyna imponujących rozmiarów - 12 metrów długości i 52 (!) tony wagi (przy pełnym załadunku). Do tego moc prawie 1300KM. Robi wrażenie!

DSC00042.jpg

DSC00039.jpg

DSC00041.jpg

OP
OP
Ludlego

Ludlego

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Tutaj strąznica Straży lotniskowej na lotnisku Rzym-Ciampino:
DSCF4253.JPG

DSCF4254.JPG

(fota robiona z autobusu)

A tutaj strażnica i GCBA Panther "3" z LSRG Modlin:
DSCF4269.JPG

DSCF4271.JPG

(ta fotka robiona nie legalnie:p:p)

Ogółem ja odradzam to lotnisko w Zimie, z 500m po wyjściu z samolotu trzba iść do budynku z bagażami...

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Skala 1:1 0
Skala 1:1 9
Skala 1:1 0
Skala 1:1 97
Skala 1:1 30