• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Diorama Wiedźmie dłubanie

OP
OP
Alana

Alana

Aktywny użytkownik
Reakcje
272 2 1
moduly petli maja tranzystory mocy w smd od druku i dlatego to dziwnie wyglada
dranstwo ma jeden feler ktorego wczesniej nie zauwazylam, teraz mam kilka centralek dcc do testow i na tych innych centralkach feler wychodzi w calej okazalosci
jak ogarne lub zrobie nowy prototyp to dam cynk, na ten moment mam tez na warsztacie dekoder autorski do napedow elektromagnetycznych/mp1 i to jest dla mnie priorytet a tez "michalki" wychodza

cyruss

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
349 1 0
Transoptory PC817 do DCC są za wolne, sygnału na pewno nie przeniosą stąd na wejściach akcesoriów DCC królują nieśmiertelne 6N137. Może stąd problemy ? Czym się objawia feler ?

@ post #377
Ja też umiem spawać ale dospawania czegoś do zbiornika ciśnieniowego bym się nie odważył. Te kilka kG/cm kw potrafią narozrabiać. To potencjalna bomba a przynajmniej granat F-1. Mam baniak do kompresorka modelarskiego z gaśnicy chyba 5-10 ltr ale wykorzystałem na przyłącz oryginalną głowiczkę i to tak skierowaną żeby w razie wystrzału nie trafiła we mnie. A w końcu i tak kupiłem kompresor z baniakiem 50 ltr, postawiłem w piwnicy a do pokoju mam tylko wężyk.

OP
OP
Alana

Alana

Aktywny użytkownik
Reakcje
272 2 1
Problem jest z spadkiem napiecia na calym module a nie z szybkoscia zadzialania. Trace 3-4Vrms na tym module, i przy zasilaniu glownym19-20V tego nie czuc ale przy 15V [digitrax, railbox] juz tak. Bedzie oscyloskop w łape i sprawdzic Ugs na przelacznikach tranzystorowych. A jak nie to to sie z przekaznikiem przeprosze.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Buduję makietę 9
Buduję makietę 170