Kto nie oglądał filmu "Konwój" ("Convoy")?

Jako dwunastolatek pierwszy raz obejrzałem film. Wywarł na mnie ogromne wrażenie. Film jeszcze bardziej wzmógł we mnie pragnienie bycia kierowcą ciężarówki, ale takiej amerykańskiej

Pod wpływem filmu zacząłem zbierać pieniądze na swoją prawdziwą ciężarówkę. Podsumowując, kierowcą ciężarowym nie jestem, trucka nie kupiłem, ale teraz mam za to model

Firma BREKINA jakiś czas temu opracowała model MACK RS 700. Ukazał się również fabryczny model stylizowany na filmowy pojazd. Prowadził go kierowca o przezwisku "Rubber Duck", a zagrał go aktor Kris Kristofferson.
Podczas spontanicznej rozmowy z bratem zrodził się plan, abym zbudował jakiś amerykański model, a on zabierze go ze sobą na zaplanowaną wycieczkę do USA i zrobi zdjęcia w naturalnym otoczeniu. Padł pomysł na Rubber Ducka. Wszystko powstało w ekspresowym tempie 1,5 tygodnia, łącznie z zakupem modelu. Tyle czasu miałem do wylotu brata.
Ponieważ postanowiłem w modelu otworzyć drzwi, pojawił się pomysł, że można byłoby zainscenizować znane zdjęcie z planu filmowego.
Dużym przedsięwzięciem okazało sie zorganizowanie figurki Krisa, do tego w specyficznej pozie. Tu niezawodnym okazał się być kolega Chico Domingo Gonzales, który stanął na wysokości zadania - dzięki!
Relacja z budowy modelu. Proszę włączyć napisy (symbol koła zębatego na yt)