• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Warsztat - Flotoma

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.344 47 0
Pastwisz się nad tą Tatrą zamiast usiąść i zrobić w jeden wieczór.:ROFL:
Podziwiam tak już na poważnie pisząc że doszedłeś do takiego etapu z tym modelem a i że go skończysz bo to pewne. U mnie zalegała swego czasu bardzo długo. Kupiłem jakieś blaszki, żywiczne koła i co się zabierałem za nią to dostawałem paraliżu rąk umożliwiającego tylko włożenie jej znowu do szafki.:ROFL:

OP
OP
Flotoma

Flotoma

Znany użytkownik
Reakcje
5.578 5 0
Po ponad 7 latach mogę napisać, Tatra 813 6x6 została skónczona. Od zakupienia zestawu SDV minęło co najmniej 15 lat, bliżej 20 :)
Przy jakiejś okazji zrobię zdjęcia plenerowo/makietowe.
Co tu więcej pisać... Wymęczył mnie ten model. Było trochę przerw, po których wena do budowy wracała ponownie. Cieszę się, że skusiłem się na odwzorowanie skręcanych (ruchomych) kół. Dzięki temu model będzie się ciekawiej prezentować na makiecie.
Tym sposobem z mojej wirtualnej lisy mogę wykreślić zbudowany kolejny samochód ciężarowy, który wywarł na mnie duże wrażenie w dzieciństwie. Chyba największe spośród wszystkich pozostałych.
Przydałaby się teraz przyczepa ZREMB P-402 :)

20221219_124449.jpg

20221219_124918.jpg

20221219_125316.jpg

20221219_122344.jpg

20221219_123745.jpg
20221219_123917.jpg

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Reakcje
25.436 387 20
Kapitalnie zrobiłeś tą Tatrę. Gratuluję. (y) SDV to modele dla wytrawnego modelarza, szczególnie te poprzednie wersje sprzed kilkunastu lat, także wielki szacun za takie świetne odwzorowanie oryginału w miniaturze. (y)

MK87

Aktywny użytkownik
Reakcje
583 1 0
Pokazałeś prawdziwy kunszt modelarstwa, zresztą nie pierwszy raz. Tatra po twojej waloryzacji wygląda rewelacyjnie! gratuluję umiejętności i cierpliwości.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
9.987 68 0
Wszyscy Cię tu chwalą, to ja się przyczepię, w tej większej tatrze trochę za bardzo się lakier błyszczy i nie ma koguta:ROFL::ROFL:
Pięęęękny model(y)(y)(y), piętnaście lat od chwili zakupu powiadasz:niepewny:, no to jestem trochę za stary żeby coś u Ciebie zamawiać:LOL::LOL:
Ale zaraz, zaraz ,pamiętasz jak w 2007 pisałem do Ciebie czy byś mi nie zrobił Tatry 813?;)

OP
OP
Flotoma

Flotoma

Znany użytkownik
Reakcje
5.578 5 0
Budowa makiety wymusiła ponad rok przerwy w moim samochodowym warsztacie. Powoli wracam do zaległych tematów.
Zabrałem się za rozpoczetą jakiś czas temu przebudowę GAZ-a/ Lublina-51. Jakie nawozie otrzyma, okaże się wkrótce ;)

Lublin_51.jpg

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
W robocie 6
W robocie 2
W robocie 7
W robocie 14
W robocie 33