• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Warsztat - Brodagaz

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.500 109 2
Geneza powstania tego modelu była taka , gość się zapytał na F czy dałbym radę wyciąć drzwi w Scanii , mówię nie wiem zobaczę dam odpowiedź .
Znalazłem w szufladzie takie złomka z nieznanej nikomu firmy PCC i coś tam porobiłem :) :) :)
Wycięte drzwi, podmalowane detale , przebudowane wnętrze tak by nie było dziury po otwarciu drzwi , dodany podest z uchwytem na lewym zbiorniku, detale w kabiniei inne :)
IMG_2900a.JPG
IMG_2901a.JPG
IMG_2904a.JPG
IMG_2906a.JPG

W między czasie zrobiłem system skrętnych kół , nie jest piękny ale działa :)
IMG_2929a.JPG
IMG_2930a.JPG
IMG_2931a.JPG

Dorobione osłony
i podmalowane wnętrze :)
IMG_2935a.JPG
IMG_2962a.JPG
IMG_2967a.JPG
IMG_3028a.JPG

Niestety na fotce nie widać podłokietnika na boczku drzwi :)
IMG_2974a.JPG
IMG_2992a.JPG
IMG_2993a.JPG
IMG_3012a.JPG
IMG_3047a.JPG

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.169 387 20
Kapitalnie pociąłeś tą Scanię. (y) Waloryzacja także na duży plus. Jedynie może zaciek na zbiorniku powinien się troszkę rozszerzać ku dołowi, bo jakoś tak się diesel rozlewa na pionowych elementach. Poza tym to rewelacja. (y)(y)(y) Ciężko wzrok oderwać.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
W robocie 6
W robocie 2
W robocie 7
W robocie 14
W robocie 33