• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? Wagon osobowy pisk na kołach

Marcin2677

Aktywny użytkownik
Reakcje
58 13 2
Witam posiadam wagon osobowy PIKO jest nowy seria Expert , podczas jazdy słychać czasami delikatny pisk na kołach izolowanych. Wymontowałem koła dałem olej maszynowy po kropli mimo to nadal czasem słychać delikatny pisk podczas jazdy. Wagon posiada dwie osie z 4 kołami jest to długi wagon . Czy to podlega gwarancji ? jak ,można to wyeliminować czy trzeba kupić nowe koła czy coś innego zrobić. Dziwne bo to nowe koła i wagon.

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
2.599 53 1
Nie bezczelność, tylko ustosunkowanie się do danej wypowiedzi. Już Ci pisałem, że to nie jest Szajsbook i tu nie gromadzi się lajków.
Tu wyrażasz opinie o danej wypowiedzi, a nie lajkujesz, że "ale fajnie jest".
Albo ją popierasz, albo się z nią nie zgadzasz. Jeśli się nie zgadzasz, to jest to sygnał dla Ciebie, żeby może zmienić coś w tym, o czym pisałeś.
Każdy może wejść w Twój temat, przeczytać i nie rozpisując się wielce, wyrazić emotikonem swój stosunek do danej wypowiedzi.
My tu do siebie z szacunkiem się odnosimy, więc uważaj, bo Cię za takie rzeczy zablokują.

OP
OP
Marcin2677

Marcin2677

Aktywny użytkownik
Reakcje
58 13 2
Czemu wypowiadacie się za kogoś on sam sie boi ? umie tylko oceniać a gdzie jego mowa ma 5 lat Adamie ten człowiek . Także dajecie oceny a nie rozmawiacie to dziwne. Inkson niech wejdzie tu wypowie się to mogę przeprosić, póki co jest duchem on bez rozmowy tylko ocenia. Nie musisz mi grozić i straszyć bo władza administracji na forum często do głowy uderza, nie złamałem wcale regulaminu żadnego punktu . Jeśli ci nie pasuję to mogę tutaj nie pisać wcale , nie musisz mnie usuwać sam sobie pójdę.

Inkson

Administrator
Zespół forum
Donator forum
MGKP
BGM
Reakcje
1.914 32 0
Inkson niech wejdzie tu wypowie się to mogę przeprosić, póki co jest duchem on bez rozmowy tylko ocenia.
Niestety ale nie jest duchem i może oceniać innych nie pisząc nic w temacie, jak każdy z nas.
. Nie musisz mi grozić i straszyć bo władza administracji na forum często do głowy uderza,
Ja nie grożę i nie straszę tylko piszę co zrobię. I nie życzę sobie takich uwag na temat władzy.

OP
OP
Marcin2677

Marcin2677

Aktywny użytkownik
Reakcje
58 13 2
Ja tutaj nikogo nie obraziłem w rozmowie w tym temacie kto dyskutował @Inkson , @melonowy wiadomo ,że to nie facebook tym bardziej po co dajecie ,różne emotki . W porządku @Inkson rób jak uważasz ja do ciebie nic niemam przecież , kolega niech powie i go przeproszę , kogo mam obecnie przeprosić skoro nie uczestniczy tu w dyskusji mam pisać w pustke, zapraszam go tutaj

OP
OP
Marcin2677

Marcin2677

Aktywny użytkownik
Reakcje
58 13 2
Ten temat jest mój osobisty w którym wielu kolegów bierze udział , liczy 11 stron , nie z wszystkimi tutaj musze się zgadzać i lubić tak samo jak inni ze mną. Ten człowiek nie piszący tutaj a oceniający mnie ,który poskarżył się administracji niech będzie miał odwagę, również zabrać głos. Nie znam cię kolego i za słowo cham błazen przepraszam ciebie @PingwinRico

OP
OP
Marcin2677

Marcin2677

Aktywny użytkownik
Reakcje
58 13 2
Przeczytałem regulamin dużo wcześniej w czym jest jeszcze problem ? bo temat schodzi na sprawy zupełnie inne nie związane wcale z pociągami Panie administratorze . Przeprosiłem osobę pod tym nickiem , no niestety @melonowy ja nie śledzę kto kryje się pod nickiem , nie sprawdzam tego , to mi nie potrzebne , lepsza jest tu rozmowa jak zastanawianie się kto jest pod jaką nazwą. Jeśli jest to kobieta Edyta jak napisałeś, to nie zmienia faktu ,żadnego ja szanuje wszystkich jednakowo . Byłem tylko zdenerwowany bo cały czas dawała emotki jakieś śmianie, potem jakieś kciuki do dołu itd. Skoro jest to tutaj tak powrzechne i dozwolone to niech dalej daje jeśli jej to sprawia radość . Szkoda bo mogła zabrać głos wejść do dyskusji i lepiej by zrozumiał się jak jakieś głupie emotki. Co jeszcze mam zrobić już 2 krotnie przekazałem na jej ręce przeprosiny.

śledź

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
2.027 64 10
Ten temat jest mój osobisty w którym wielu kolegów bierze udział , liczy 11 stron
Temat tylko założyłeś, a te 11 stron to... to nie wiem jak to ugryźć. I tak wiesz lepiej niż wszyscy tu zgromadzeni.
Tak krótko tu jesteś, a skaczesz jak byś na forum dłuższy czas był, trochę szacunku dla starszych użytkowników forum.

OP
OP
Marcin2677

Marcin2677

Aktywny użytkownik
Reakcje
58 13 2
W kierunku Pana Sladek oraz Pana administratora Adama nigdy się nie wypowiadałem , tylko teraz . Jeśli chodzi o szacunek do ludzi generalnie to mam , z racji Pana wypowiedzi Adam Sladek zgodności jej z faktami albo nie zgodności co sam każdy oceni. Postaram się sprostać Pana wymaganiom , do nikogo nie skaczę .termin bycia na forum nie powinien oznaczać chyba jakiś przywilejów dla kogoś bo o tym regulamin nic nie wspomina. Podsumowując rozumiem Pana przesłanie i poprawie się z zachowaniem wedle Pana życzenia. Na koniec Panie Adamie te 11 stron dla Pana mało znaczy wiem, dla mnie jednak te 11 stron rozmowy coś znaczy bo to są ludzie i wypowiedzi w temacie modelarstwa nie mówie o mnie co pisze ale o innych bo dla pana z pewnością to wszystko co pisze i tak jest złe . Pana również mogę przeprosić chociaż nigdy w stronę Pana nic złego nie powiedziałem. Założenie tematu jest dozwolone przecież przez każdego na forum co ma do tego regulamin ? piszecie tak jakbym nie mógł założyć tematu i w nim pisać. @melonowy dziękuję za wyjaśnienie ale dziwne określenia stosujesz nie zrozumiałe , sądziłem że chodzi o osobe

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Marcin2677

Marcin2677

Aktywny użytkownik
Reakcje
58 13 2
Czytam kolejny raz , koryguje błędy Panie Adamie Sieńko , chodzi o Pana cytat mego wpisu : Podsumowując : to słowo już poprawiłem. Oczywiście wracamy do tematu modelarstwa. Proszę by już wszyscy w spokoju spędzali ten czas niedzielnego wieczoru , raz jeszcze przepraszam kto poczuł się urażony.

PingwinRico

Znany użytkownik
Donator forum
H0e
Reakcje
5.853 48 2
póki co jest duchem on bez rozmowy tylko ocenia
Jestem Pingwinem i szybciej skrzydłem klika mi się ocenę, niżli wpisze komentarz.
Twój temat nie jest, jak Twoje mieszkanie. Nie muszę pukać byś mnie wpuścił.
Mogę sobie w każdej chwili wejść i zobaczyć, co piszą, bądź kliknąć ocenę - przypuśćmy kciuk w dół, gdyż nie zgadzam się z Twoją opinią. Nie muszę przy tym pisać komentarza, ten kciuk wystarczy.
Przy okazji dziękuję obu Adamom ( @śledź @Inkson ), jak również podziwiam @melonowy za cierpliwość. ;)

Buziaki

OP
OP
Marcin2677

Marcin2677

Aktywny użytkownik
Reakcje
58 13 2
Wystarczy już tego tematu Panie Patryku Pingwin oraz Panie Radosławie melonowy ,wczoraj wyraznie pisałem ja oraz @Inkson by wrócić do tematu modelarstwa.
Przy okazji otrzymałem wagon czyszczący @melonowy , naprawdę jego wykonanie mnie zaskoczyło . Jego duża waga pewnie dla dobrego docisku do torów, fajna ta płytka jest co czyści , wagon jest ładnie odwzorowany. Może służyć jako wagon do jazdy również po odkręceniu płytki. Przejechałem na wolnej prędkości torowisko z 5 minut zebrało się trochę tylko brudu bo torowiska są nowe. Ale spełnia zadanie jestem zadowolony, świetny wagon , można każdemu polecić :) Wagon do czyszczenia torów DB AG V PIKO 54999 @melonowy twój jest zielony , także fajny mój brązowy.

Ostatnio edytowane:

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
2.599 53 1
Tak, te wagony dobrze czyszczą tory. Trzeba regularnie nimi jeździć, aby nie dopuszczać do dużego zabrudzenia szyn.
W przypadku rozjazdów, to mimo wszystko co jakiś czas trzeba je delikatnie przeczyścić szmatką z izopropanolem.
Rozjazdy nie są idealnie równe i dlatego wagon czyszczący nie zawsze da radę dobrze je wyczyścić.