• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

W warsztacie u Wojtka

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Akurat na Turbostarze i F12 spartoliło mi się malowanie, bo kurzu nałapał lakier (nie mam technicznej możliwości zainstalowania sobie profesjonalnej kabiny...) a i coś jest nie tak ze schnięciem, bo po 2 dniach "leżenia", gdy wziąłem model do ręki to zostały mi paluchy...
Ale "nie jest źle". Zrobiłem dotychczas 5 pekaesów i to pierwsze 5 modeli, które maluje aerografem, więc nie jest chyba najgorzej... :niepewny::D

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Niestety nie za fajnie, bo z prawej strony mi uciekła piłka, no ale to było pierwsze takie cięcie, więc następne już nie będą miał takiego "bubla"...
Przy okazji widać też wady "powłoki lakierniczej" o których pisałem wyżej.
P1150925.JPG

RaFuS

Znany użytkownik
Reakcje
140 3 0
A piłkę jaką używasz, elektryczną czy ręczna?
No troszkę zeszła, ale teraz jak tak patrze pod tą perspektywą to mam wrażenie jakby spojler dachowy był trochę zbyt zaokrąglony przy końcu nad trąbkami, a chyba powinien być bardziej kwadratowy.

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Wszystko to prawda- jest zbyt zaokrąglony, ale to dlatego, że tam się ułamał... Traktuję ten model jako "pierwsze koty za płoty" - nie rozpadł się zupełnie, trzyma w miarę linie więc szkoda go było "wywalać". Następne zostaną zrobione z poprawkami i wnioskami wyciągniętymi na podstawie tego konkretnego ;)

Piłka ręczna - czeska, najlepsza.
Pzdr.

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Akcja reanimacja.
Model ten ma najbogatszą historię ze wszystkich modeli w mojej kolekcji, ale o tym w odpowiednim temacie - zapraszam.

Dziś postanowiłem go uratować.
Cały był "spalony" rozcieńczalnikiem - tak miewało się dziwne pomysły, nie wiedziało się na czym się "ćwiczy"....
Dziś go wyszlifowałem i zwaloryzowałem, by trochę przykryć nieusuwalne mankamenty, które zostaną już na nim zawsze.
P1160009.JPG

P1160013.JPG

P1160014.JPG
P1160016.JPG

Ciąg dalszy w temacie z moją kolekcją - bo model już skończony.
Tam też jego historia.
Pozdrawiam!

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Od wczoraj się zastanawiam, czy z g**na ukręci się bat... (chodzi oczywiście o kabinę)

P1160030.JPG

I teraz naszło mnie kilka refleksji.

Odpaliłem foty F88 w internetach, przypatrzyłem się detalom i stwierdziłem, ze ten SESowy gruz ma wszystko tak jak powinno być!
Mało tego - przymierzyłem go do F89 z Albedo i wielkości kabin są praktycznie dokładnie takie same - także jestem dobrej myśli - myślę, że ładnie będzie wyglądał, po kilku zabiegach! :rolleyes:(y)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
W robocie 480