• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

W warsztacie u Wojtka

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Co do ukraińskich tablic to polecam tą stronkę:

http://pl.platesmania.com/informer_ua

Potem wygenerowana tablice do Corela, zmniejszasz wymiary, i drukujesz na papierze fotograficznym w najwyższej jakości.
Ja tak robiłem i z efektu jestem zadowolony.

A co do lusterek to drucik, hips, od cholery cierpliwości i do boju ;) Chociaż te starsze do dorobienia są ciut łatwiejsze.

Co do waloryzacji to jak tylko przeczytałem "ukraińca" już mi się spodobał. Jedyne co bym przerobił to troszkę tył naczepy, a szczególnie światła, jakoś kompletnie mi ta forma nie leży. Ale może jak podmalujesz będzie lepiej ;)

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Farby schną, więc coś trzeba robić - kto zgadnie zakres prac temu piwko na targach ;)
P1150891.JPG

(kocioł wyszedł na zdjęciu jak międzyosiówka, w rzeczywistości jest trochę mniejszy ;)

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Oczywiście żartowałem, podobnie jak Broda :D

3 brakujące, zrobione przeróbki:
- kabina niżej "zawieszona"
- zderzak odcięty i przeniesiony wyżej
- grill podpiłowany, oddzielony od świateł, tak by można było niżej zawiesić kabinę. ;)

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Nieskromnie powiem, że nawet to zaczyna wyglądać.
Jestem super zadowolony z powłoki na Turbo (w tym także z koloru podwozia, który od strzała wyszedł mi idealnie jak w 1:1 :D ) i szarego na błotnikach Turbostara :rolleyes:
P1150893.JPG

P1150895.JPG

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Musiałem foto zrobić z lampą, więc dlatego tak wyszedł, jest ciemniejszy w rzeczywistości.
Bałem się, że i tak wyszedł za jasno, bo na większości zdjęć na 1:1 jest ciemniejszy, ale znalazłem też kilka szt. które miały jasny.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
W robocie 480