• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

W warsztacie u Wojtka

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Dziś jeszcze raz przyjrzałem się Saurerowi i doszedłem do wniosku, że podwozie wymaga zmian, bo tragicznie wygląda pod naczepą. Dostał nowe siodło w trochę bardziej właściwym miejscu.
Mało tego, oryginał na zdjęciach które posiadamy zawsze miał 3 oś w górze i o to poszło dzisiaj :ROFL:Zabawiłem się w rzeźbiarza i oto jest, 3 ośka podniesiona :LOL:
P1140228.JPG

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.063 387 20
Fajnie wygląda z podniesioną trzecią osią. A koła rzeczywiście najlepsze, zresztą już o tym wcześniej pisałem.

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.063 387 20
Volvo wygląda bardzo fajnie, ale pokazałbyś więcej zdjęć i w zbliżeniu.

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Odskocznia na wschód :D Lubie to :) To świeży zakup bo ostatnio zobaczyłem taką na allegro za śmieszną cenę, i przez moment sie nad nim zastanawiałem. Rozumiem że detale i upodabnianie do oryginału będzie?

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Chce zrobić taką małą serię pojazdów które "widziały Bliski Wschód" Prócz Pekaesu, Hungarocamioniu, Sovietów, Somatu/WB pomyślałem o "córce" WB czyli Fixemerze.
Scanię z allegro sprzątnąłem ja, rzeczywiście za gorsze, do tego jest jeszcze coś od kolegi Damiana z południa :)
Upodabniać jej do oryginału nie ma co za dużo, bo jest prawie identyczna, detale no i patynka bliskowschodnia wjadą ;)

RaFuS

Znany użytkownik
Reakcje
140 3 0
Fuksiarzu Ty! :podstepny: Zastanawiałem się nad tą Scanią, ale nie miałem konkretnego pomysłu wiec odpuściłem by w ogolę zalicytować za przeciętna cenę...
Jak dla mnie za dużo lokowania tego lapka ;) Mam wrażenie, że te uszczelki szyb w drzwiach wyszly troche grube, mozesz robic fotki w swietle "dziennym" ?

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Próbuję czyścić sobie sumienie (które cały czas ubolewa nad brakiem czasu dla projektu Pekaes) małymi dłubaninami.
Przedwczoraj wieczorem w mojej głowie zrodziło się to:
P1140631.JPG

W H0 jeszcze takiego czegoś nie widziałem. Skusiło mnie połączenie bardzo lubianych przeze mnie Iveco Turbo i zabudowy do przewozu aut Kassbohrer. Trzeba było ciąć ramy i rzeźbić w zabudowie, ale udało się spasować. W związku z tym...
powstanie mała "grupa" włoskich zestawów, bo jeden już jest gotowy:
P1140626.JPG

P1140627.JPG
P1140629.JPG

Trochę mi lepiej na sercu, mimo, że projekt Pekaes na razie leży... :D

Ostatnio edytowane:

M&M

Znany użytkownik
Reakcje
673 22 2
No fajnie wyszły ,szary taki jakiś ładniejszy ale pewnie przez to że jaśniejszy i lepiej się uszczelki odbijają .

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.063 387 20
Szary też mi bardziej się podoba. Może właśnie przez te widoczne uszczelki, a może przez skrętne koła? Sam nie wiem, ale sprawia wrażenie ciekawszego. Choć i lawecie nic nie brakuje.

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Laweta to dopiero "zarys". Będzie zwaloryzowana tak jak szary - na razie to była tylko przymiarka z zabudową. Też dostanie uszczelki, pasy na zderzak, wnętrze, myślę, że będzie wyglądał równie dobrze jak szaraczek, przynajmniej taki mam plan :D

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.573 67 1
Mi się podoba bardziej ta laweta . Widziałbym ją załadowaną cinkłaczento :D Jak w firmie Poland Express obecnie Bertani swego czasu .
Szary bardzo fajny , elegancko się spasował z tą naczepą .

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
W robocie 480