• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja UniQ

OP
OP
UniQue

UniQue

Aktywny użytkownik
Reakcje
374 2 0
Witam. Jak ostatnio obiecałem trochę częściej wam tu głowę zawracać tak oto prezentuję kolejny rodzynek z mojej gabloty :)

Dziś brat bliźniak modelu z ostatniej prezentacji :)

8. Volvo FH4 460 "Franz Fischer"

1.jpg

2.jpg

3.jpg

5.jpg
6.jpg

7.jpg

A tutaj inspektor sprawdza z szoferem czy mechanizm od zsypu działa :D
8.jpg

9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
17.jpg

No i bracia razem na parkingu:
18.jpg

Pozdrawiam i zachęcam do komentowania ;)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.237 387 20
Zsyp i plandeka to są świetne dodatki. No a to, że zsyp działa i można go otworzyć, to już po prostu rewelacja. Piękna przeróbka. (y) Jestem pod wrażeniem. (y)

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.646 67 1
Kapitalna robota jeśli chodzi o ten model . Najbardziej mi się podoba ten otwierany szyber w tylnej klapie . Jedyne do czego się doczepię to ta plandeka . Wykona jest świetnie , ale zwinięta powinna być po drugiej stronie kipy .

OP
OP
UniQue

UniQue

Aktywny użytkownik
Reakcje
374 2 0
Jedyne do czego się doczepię to ta plandeka . Wykona jest świetnie , ale zwinięta powinna być po drugiej stronie kipy .
O kurde felek... powiem Ci tak ona miała być po prawej, od strony pasażera, i teraz sam się zastanawiam jak ja to zrobiłem?! :oops::oops: jakim cudem... totalnie sam jestem zaskoczony, po prostu najzwyczajniej w świecie dałem ciała, bo sam się zamotałem... no cóż w następnym kempf-ie będzie już to zrobione prawidłowo, a tutaj już nie będę ruszać bo zapewne po zdjęciu jej widoczny był by klej... :confused:
Wpis połączony automatycznie:

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Zestawy w barwach Fischera robią wrażenie, a po Twojej ingerencji trzeba zbierać szczękę z podłogi. Patent z otwieraną zasuwą mocno mnie zaskoczył. Plandeka na boku też wygląda bardzo realistycznie.

OP
OP
UniQue

UniQue

Aktywny użytkownik
Reakcje
374 2 0
mnie jeszcze urzekły otwarte drzwi u inspektorów. Fantastyczna scenka...
No staram się żeby każdy prezentowany model czy to mały czy duży był jak najlepiej dopieszczony :) panowie z ITD dostaną jeszcze na plecy kalkę "Inspekcja Transportu drogowego" bo już mam ją gotową więc przy następnej prezentacji będą już podrasowani, a na następnej zaś prezentacji szykuje się ciężki temat :D :D W "zestawie" 7 osi... ;) Więc to chyba idealny temat dla krokodyli na kontrolę :D

OP
OP
UniQue

UniQue

Aktywny użytkownik
Reakcje
374 2 0
Dobra trzeba znów coś pokazać... :) Dziś pogoda na tyle piękna i słoneczna że pozwoliłem sobie jechać w plener i udało mi się zrobić kilka chyba całkiem niezłych ujęć... oceńcie sami ;)

Model to typowy składak, stworzony na zasadzie tu widziałem takiego, tam takiego, to zrobię podobnego :)
Całość Herpa, jedynie kontenery AWM. Dodatki, kalki itd z pod mojej ręki.

9. Volvo FH4 750 z przyczepą BDF (typowy skład pod kontenery morskie)
1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

Tutaj razem z modelem który już poprzednio prezentowałem tutaj :)

12.jpg

13.jpg

14.jpg

Pozdrawiam i zachęcam do komentowania :p