• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

UMF - modele lokomotyw serii SM48

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
3.414 13 1
Listy zapakowane, tak jak pisałem wysyłka jutro.

Mam jeszcze 3 ostatnie zestawy SM48. Chętnych zapraszam na PW.

Wyrwiząb

Aktywny użytkownik
KKMK
Reakcje
343 14 1
Ranger napisał(a):
Listy zapakowane, tak jak pisałem wysyłka jutro.

Mam jeszcze 3 ostatnie zestawy SM48. Chętnych zapraszam na PW.
Ja wysłałem do Ciebie maila i czekam na odpowiedź. Jestem zdecydowany na zakup

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.462 17 2
Hejka:
A jest szansa, że w pod koniec roku będziesz wznawiał produkcje? Pod koniec roku bym wziął jeszcze jedną.

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
3.414 13 1
Została 1 sztuka.
Jeśli beda chętni to mogę wznowić produkcję. Jednakże już teraz trzeba zaplanować numery i zlecić wydruk kalkomanii. Reszta jest dostępna w miare od ręki.

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
3.414 13 1
Zapewne większość już dostała kalkomanie. Mam zatem dwie uwagi:
-cienki film, uważać aby kaleczka się nie zwineła,
-kalki bardzo szybko odchodza od podkładu, dosłownie po sekundach po włożeniu do wody. Uważać na uciekające małe napisy.

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
3.414 13 1
Koledzy nie odpowiadają w sprawie swoich zestawów także mam jeszcze 3 komplety.
Zapraszam na PW.

Wyrwiząb

Aktywny użytkownik
KKMK
Reakcje
343 14 1
Ranger napisał(a):
Została 1 sztuka.
Jeśli beda chętni to mogę wznowić produkcję. Jednakże już teraz trzeba zaplanować numery i zlecić wydruk kalkomanii. Reszta jest dostępna w miare od ręki.
Cześć
A czy istnieje ewentualnie możliwość do tych moich blach zamówienia dodatkowo kalki na TEM2 ??
W niedzielę jestem umówiony i na LHS'ie będę nagrywał dźwięki do tamary tym samym sprzętem którym były zarejestrowane dla gagarina dwusuwowego i czterosuwowego. Tomek je powgrywa do dekoderów i będzie smigać jak ta lala
Pozdrawiam
Wojtek

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
3.414 13 1
Kaleczki ze starego nakładu są dostępne bez przerwy. Nowy nakład z dwoma numerami zabrałem cały.

Wyrwiząb

Aktywny użytkownik
KKMK
Reakcje
343 14 1
Wyrwiząb napisał(a):
Ranger napisał(a):
Została 1 sztuka.
Cześć
A czy istnieje ewentualnie możliwość do tych moich blach zamówienia dodatkowo kalki na TEM2 ??
W niedzielę jestem umówiony i na LHS'ie będę nagrywał dźwięki do tamary tym samym sprzętem którym były zarejestrowane dla gagarina dwusuwowego i czterosuwowego. Tomek je powgrywa do dekoderów i będzie smigać jak ta lala
Pozdrawiam
Wojtek
Dźwięki do tamarki już nagrałem. Byłem dziś z Tomkiem na LHS'ie. Tomek będzie je w najbliższych dniach obrabiał i testował. Będzie cud-miód :)

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
3.414 13 1
W związku z pytaniami dot. wlutowania dekodrów serii ESU na płytkę SM48.
Bezpośrednie wlutowanie nic nie da, funkcje nie będa działały tak jak potrzeba.
Dekodery ESU mają inną strukture niż ZIMO, wyjścia logiczne wymagają odpowiedniego przystosowania.
Wiecej napisze Twórca płytki - WM-MODEL.