• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

UMF - modele lokomotyw serii SM48

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
3.003 10 1
Wygląda bardzo ładnie. Pokaż fotki jak ją pryśniesz podkładem.

Jeden biedny zestaw cały czas czeka na swojego Pana :D

piokar

Użytkownik
Reakcje
2 0 0
WM-MODEL napisał(a):
Kup sobie do prób jakieś bele jakie żółte i czerwone diodki i się pobaw ;)

Jaki jest max dopuszczalny prąd przewodzenia dla każdej z diod swiecacych i jaki jest spadek napięcia na przewodzacej diodzie? - tzn tych w zestawie SM48

tomek 05

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
WM-MODEL napisał(a):
Prostowniczej.0,6V
A to ciekawe :roll: mnie w szkole uczyli że na klasycznej diodzie krzemowej spadek wynosi ok 0,7V, natomiast na tzw. diodzie Schottkyego ok 0,2V, podobnie jak na diodzie germanowej.

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
3.003 10 1
Udało się ściągnąć części Roco od Petra Kresty w ciągu tygodnia. Zamawiać napędy u niego?
Prosze wszystkich którzy wczesniej zamawiali napędy o potwierdzenie.

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
3.003 10 1
Zapomniałem dodać, że cena napędu to ok 450zł bez motoru.
Dzisiaj wieczorem wysyłam zamówienie, kto nie potwierdzi będzie musiał sam zamówić napęd u Petra.

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
3.003 10 1
Powiedzmy, ze czas na potwierdzenia zamówienia napędu jest do 22. Potem zamawiam napędy i nie ma mozliwości dopisania się do listy.