• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

UMF - modele lokomotyw serii SM48

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
3.003 10 1
Jeśli chodzi o cześci od Makieciarza to szczerze wątpię, na szczescie zamówiłem części gdzie indziej i podobno sa już skompletowane w 90%.
Instrukcja do elektroniki nieznana, brak kontaktu z twórcą ;/
Jakie części dodatkowe masz na mysli :?:

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
3.003 10 1
UWAGA:
Kto nie chce już czekać na kalki i chce zwrot pieniędzy za nie prosze o kontakt.
Kalki będa jak się wydrukują :!: Jakoś nie widze żeby ktoś poza mną skończył lokomotywę i przygotował ja do kalkowania :LOL:
Sam czekam na instrukcję do płytki więc dajcie już spokój z zadawaniem w kółko tego samego pytania.
Pytania o instrukcje prosze kierować do Kol. WM-Model'a - twórcy płytki :D

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
3.003 10 1
Mirek555k napisał(a):
A zamówiłeś :?: Z tego co pamiętam, to skończyło się na wycenie 8)
"Cześć
Działaj cylindry hamulcowe w H0. Mam deklarację od ludzi, że chętnie je wezmą.
Pozdrawiam

Wysłany: Sro Lut 02, 2011 2:10 am"

PW Wysłane 2 lutego na forum Martel. Nie opowiadaj więc, że nie zamówiłem. Z Tobą po prostu nie da się dogadać więc co ja poradzę :roll:

Mirek555k

Znany użytkownik
PGM
Reakcje
6 1 4
Ranger napisał(a):
Mirek555k napisał(a):
A zamówiłeś :?: Z tego co pamiętam, to skończyło się na wycenie 8)
"Cześć
Działaj cylindry hamulcowe w H0. Mam deklarację od ludzi, że chętnie je wezmą.
Pozdrawiam

Wysłany: Sro Lut 02, 2011 2:10 am"

PW Wysłane 2 lutego na forum Martel. Nie opowiadaj więc, że nie zamówiłem. Z Tobą po prostu nie da się dogadać więc co ja poradzę :roll:
Korespondencja to jedno , a zamówienie to drugie. Co to znaczy:
"Działaj cylindry hamulcowe w H0. Mam deklarację od ludzi, że chętnie je wezmą" :?:
Ja rozumiem zamówienie jako umowę, krótko - płacisz i masz :D

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
3.003 10 1
On nie kolego, robisz i płace jak jest towar. Złotówki w ciemno nie dam. Ja nie mam czasu czekać pare miesięcy.
Jeśli jest możliwość podpisania umowy o dzieło to chętnie, papier na części mile widziany.
Na razie mam zamówienie na 70 sztuk.
Jednakże w tej chwili ja już nie chcę sie już bawić w pośrednika. Zrobisz cylindry i masz chetnych od ręki.

Mirek555k

Znany użytkownik
PGM
Reakcje
6 1 4
Ranger napisał(a):
On nie kolego, robisz i płace jak jest towar. Złotówki w ciemno nie dam. Ja nie mam czasu czekać pare miesięcy.
Jeśli jest możliwość podpisania umowy o dzieło to chętnie, papier na części mile widziany.
Na razie mam zamówienie na 70 sztuk.
Jednakże w tej chwili ja już nie chcę sie już bawić w pośrednika. Zrobisz cylindry i masz chetnych od ręki.
Takiego zamówionego towaru przez zamawiających w taki sposób jak Ty, to ja mam kilka wiaderek :D Chciałeś, to trzeba było sprawę przynajmniej pilotować jak należy.
Zaprojektuj, zrób wzór matkę, formę, woski, odlej i bedziesz miał cylindrów skolko ugodno :roll:

Reakcje
1 0 0
Ranger napisał(a):
UWAGA:
Kto nie chce już czekać na kalki i chce zwrot pieniędzy za nie prosze o kontakt.
Kalki będa jak się wydrukują :!: Jakoś nie widze żeby ktoś poza mną skończył lokomotywę i przygotował ja do kalkowania :LOL:
Sam czekam na instrukcję do płytki więc dajcie już spokój z zadawaniem w kółko tego samego pytania.
Pytania o instrukcje prosze kierować do Kol. WM-Model'a - twórcy płytki :D
Proszę nie odsyłać mnie do swoich wspólpracowników/kontrahentów.Zestaw do montażu zakupiłem wg. otrzymanej faktury w firmie o nazwie UMF i miał zawierać okreslone elementy!Skoro tych elemenmtów brakuje, to pytam o nie sprzedającego ( w sposób który wydawał mi się na tyle grzeczny , aby nie odpowiadać opryskliwie).Odpowiedź typu, że kalki bedą jak się wydrukują, klientowi ktróry dawno za nie zapłacił pozostawiam bez komentarza.Natomiast kiedy i na co nalepiam kupine przez siebie kalkomanie to moja prywatna sprawa a nie kwestia widzenia kogokolwiek.Bardzo proszę o poważna(a nie kpiarskie) potraktowenie mojego pytania i rzeczową odpowiedź.Pozdrawiam

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
3.003 10 1
Mirek555k napisał(a):
Takiego zamówionego towaru przez zamawiających w taki sposób jak Ty, to ja mam kilka wiaderek :D Chciałeś, to trzeba było sprawę przynajmniej pilotować jak należy.
Zaprojektuj, zrób wzór matkę, formę, woski, odlej i bedziesz miał cylindrów skolko ugodno :roll:
Skoro nie interesują Cię takie zamówienia to przykro mi, swoją droga to ciekawe kto zamawia od Ciebie tyle takich samych detali na raz.
Co do matki to przypomnij sobie korespondencję mailową, chciałem wysłać matki to stwierdziłeś, że sam zrobisz. W tej chwili bez względu na to czy zrobisz cylindry czy nie jakoś damy sobie radę. Jeśli nie wytoczymy ich na CNC to zrobią je ręcznie nabywcy zestawów. Skoro będą potrafili złożyć zestaw to taki detal nikomu nie sprawi trudności.

wojciechj65 napisał(a):
Proszę nie odsyłać mnie do swoich wspólpracowników...
Tak więc piszę rzeczowo:
Wydruk kalkomanii i instrukcja montażu płytki powinny być już dawno temu ale są to kwestie niezależne ode mnie. Po co mam podawać kolejny termin jeśli nie mam wpływu na realizację zamówienia w tym czasie.
Uważam, że modelarstwo uczy cierpliwości której niektórym wyraźnie brakuje. Jeśli masz jakieś pytania pisz prosze na firmowy e-mail bo forum to nie miejsce na tego typu rozmowy. E-mail jest najlepszą droga, wyrywanie do tablicy publicznie nic tu nie zmieni.

Mirek555k

Znany użytkownik
PGM
Reakcje
6 1 4
Ranger, dla zasady...
2 lutego piszesz : "Działaj cylindry hamulcowe w H0. Mam deklarację od ludzi, że chętnie je wezmą"
Pytam grzecznie jeszcze raz, czy to coś miałem traktować jako zamówienie :?:
Po tym jak zaproponowałem Ci cenę przy ilościach, z którymi określiłeś się w zapytaniu, nastąpiła długotrwała cisza do 2 lutego właśnie.
14 lutego dostałeś sygnał na tym forum, w tym wątku:

Mirek555k napisał(a):
Ranger napisał(a):
Czyli rozumiem, że cylindry się robią. Pokażesz jakies fotki warsztatowe z produkcji tych elementów?
O ile sobie przypominam, zobowiązań nie podjąłem, ale jak się zacznie, to pokażę :p
21 lutego prezentujesz :
Ranger napisał(a):
UPDATE:
Jutro mam mieć już blachy. Osoby które zamawiały lokomotywy bez napedu dostaną zestawy jako pierwsze. Planuję zacząć wysyłki od przyszłego tygodnia albo pod koniec tego jeśli dojdzie elektronika.

I tak juz przy okazji:
I rozmowy uznałem za zakończone :D

Reakcje
1 0 0
[/quote]Tak więc piszę rzeczowo:
Wydruk kalkomanii i instrukcja montażu płytki powinny być już dawno temu ale są to kwestie niezależne ode mnie. Po co mam podawać kolejny termin jeśli nie mam wpływu na realizację zamówienia w tym czasie.
Uważam, że modelarstwo uczy cierpliwości której niektórym wyraźnie brakuje. Jeśli masz jakieś pytania pisz prosze na firmowy e-mail bo forum to nie miejsce na tego typu rozmowy. E-mail jest najlepszą droga, wyrywanie do tablicy publicznie nic tu nie zmieni.[/quote]

No i kolejna odpowiedź z cyklu "pisz se chłopie na Berdyczów"
Po pierwsze: nie ja pierwszy zacząłem "uprawiać politykę informacyjną" na Forum a temat dotyczy wszystkich kupujących zestawy " z ogłoszenia" na Forum.Po drugie:skoro ta nieszczęsna instrukcja będzie niewiadomo kiedy, a patrząc na dialog z Potencjalnym Wykonawcą innych akcesoriów, to najprawdopodobniej nigdy, tym bardziej, że sprzedający (jak sam pisze) nie ma na to wpływu (ale odpowiada za to co sprzedaje).To może należałoby zaproponować jakiś "wariant zatępczy".Może np. ktoś zmontuje płytki oczywiście na koszt sprzedającego(taki tam "głupi" pomysł).Po trzecie: to chciałem przypomnieć (niewątpliwie złosliwie), że towar sprzedawany na terytorium RP bez stosownej instrukcji obsługi/montażu w j. polskim jest w świetle przepisów towarem wadliwym/niepełnowartościowym.Pozdrawiam.
Aha co do cierpliwości to chcialem zauważyć, że powoli kończy nam się kwiecień.Wesołych Swiąt!!!!!

WM-MODEL

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
1.739 15 0
Ale tworzycie...
Dawno mialem gotowa instrukcje, ale zgubilem pendriva z cala dokunentacja i musialem odtwarzac z pamieci.. Dzis skonczylem :D
Zamiast marudzic, moze ktos pokaze gotowa lokomotywke?

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.305 17 2
Jak ma być skończona lokomotywa jak nie ma kalek?
Co będę się śpieszył z malowaniem jak ich nie ma.
Jak masz instrukcje do płytki to zapodaj.

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.305 17 2
WM-MODEL napisał(a):
A co maja kalki do jezdzacej lokomotywki???
Instrukcja pojechala do Konrada, on wrzuci ja na swoja
strone.
Kalki może nic ale płytka już tak. Ale kij z tym. Jutro może po jutrze coś wrzucę co by nie było, że zakupili blachy i nie chwalą się :D
Czekam tylko na gagara dawcę życia

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
3.003 10 1
Instrukcja do płytki.

Mirek555k napisał(a):
I rozmowy uznałem za zakończone :D
Ja też uznaję rozmowy za zakończone.

wojciechj65 napisał(a):
No i kolejna odpowiedź z cyklu "pisz se chłopie na Berdyczów"
Chopie, daj sobie na wstrzymanie bo tego nie da się już czytać.

Kalki sa dostepne cały czas, ale tylko z jednym numererm - 037. Ja poprosiłem P. Andrzeja o dorzucenie specjalnie dla was drugiego numeru - 043. Jesli ktoś chce otrzymać kalki już teraz to niech mi o tym napisze (e-mail), dostanie arkusik z numerem 037 i będzie ok.
Jeśli nie to proszą albo uzbroić się w cierpliwość albo znaleźć kogoś kto wydrukuje kalki w tej jakości za mniej niż 12K (bo tyle chcą od nas w Polsce).