• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Ty51

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
3.272 10 1
Wreszcie mamy to. Lustrzanki na przykładzie Ty42 oraz sprężarka H11a4 w praktycznym zastosowaniu również w tym samym modelu.
Teraz Ty51 ruszy z kopyta.

Załączniki

garou

Znany użytkownik
Reakcje
5.363 452 99
Co prawda okres wakacyjny, połowa dwumiesięcznej laby.... ale pozwlę sobie na zapytanie.... jak tam "sprawa Ty51" w H0?

Z tego co pamiętam zrezygnowałeś z gotowych modeli na rzecz zestawów do montażu dla ewentualnych chętnych klientów. Coś się posuwa do przodu, czy zastój?
Kasę się odkłada i chciałem zapytać kiedy 'ewentualne' zestawy dla klientów będą?
(nawiasem pisząc, ciekawe - o ile w ogóle coś będzie - jaka cena się wyklaruje)...

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
3.272 10 1
Co prawda okres wakacyjny, połowa dwumiesięcznej laby.... ale pozwlę sobie na zapytanie.... jak tam "sprawa Ty51" w H0?

Z tego co pamiętam zrezygnowałeś z gotowych modeli na rzecz zestawów do montażu dla ewentualnych chętnych klientów. Coś się posuwa do przodu, czy zastój?
Kasę się odkłada i chciałem zapytać kiedy 'ewentualne' zestawy dla klientów będą?
(nawiasem pisząc, ciekawe - o ile w ogóle coś będzie - jaka cena się wyklaruje)...
Jestem po operacji kręgosłupa wiec temat musi poczekać. Posuwa się do przodu ale powoli. Może wrzucę jakieś fotki ale nie wiem kiedy.

FENIX

Znany użytkownik
Reakcje
3.637 255 31
Efekt modelarstwa i siedzenia. Znam ten ból. To tez trzeba to w cenę wliczać. Musiałem zatrudnić fizykoterapeutę i jakoś bez operacji się obeszło. Codziennie godzina ćwiczeń kręgosłupa włącznie z wiszeniem na rękach 3 minuty x 3 razy dziennie. O oczach nie wspominam. Jeszcze kilka spraw wynikających z siedzenia po parę godzin bez przerwy. Dramat. Życzę Ci zdrowia.

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
2.146 131 86
Jest jeszcze tzw. klękosiad. Może warto pobróbować. A co do tego lutowaniu przy staniu. Myślę że tu duże znaczenie ma wysokość tego stołu. Musiał by być tak wysoki, żeby można było się "podpierać" łokciami. Dlatego te stoły mają regulowaną wysokość.

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
2.146 131 86
@Ranger Ten fotel co proponujesz (Ergohuman) to się naddaje do pracy przy komputerze: grafik, programista, programista cnc, inne podobne gdzie siedzisz "prosto". Ale tam gdzie lutujesz, kleisz, szlifujesz i ciągle się schylasz to nic Tobie nie da.

No dobra koniec z tymi "poradami rehabilitacyjnymi". Przepraszam za offtop. Wracam do Ty51.

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
3.272 10 1
@Ranger Ten fotel co proponujesz (Ergohuman) to się naddaje do pracy przy komputerze: grafik, programista, programista cnc, inne podobne gdzie siedzisz "prosto". Ale tam gdzie lutujesz, kleisz, szlifujesz i ciągle się schylasz to nic Tobie nie da.

No dobra koniec z tymi "poradami rehabilitacyjnymi". Przepraszam za offtop. Wracam do Ty51.
I tu się właśnie nie zgodzę gdyż ja się nie schylam przy pracy. Już nie.
Pracuję przy modelach manipulując wszystkim przed twarzą z łokciami opartymi na wysokim blacie. Ponad 100cm nad podłogą.
Problemy z plecami to błędy młodości.

Wracając do Ty51 wstawiam obiecane fotki. Projekt jest posunięty dalej niż widać na zdjęciach jednak aktualne prace będę już wrzucał na bieżąco jak wrócę do ładu ze sobą.

Załączniki

OP
OP
Ranger

Ranger

Znany użytkownik
Reakcje
3.272 10 1
Nowe zabawki w UMF. Bedzie mozna juz wkrótce nabyc sprzegi śrubowe. Oczywiscie ruchome.

Załączniki

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 6
Tabor 123