• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Trans Europ Express - oryginały i modele

OP
OP
A

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.975 577 30
który zestaw dźwięków będzie bardziej odpowiedni do vt11.5 Max Lieberman?
Ten pierwszy dźwięk, VT11.5 Gasturbine (BR602), odtwarza dźwięk testowej wersji BR 602 (nie 601), która była dodatkowo wyposażona w turbinę gazową w celu poprawy osiągów. Były tylko cztery jednostki napędowe tego typu, charakteryzowały się dodatkowymi dużymi wlotami powietrza przed kabiną. Nie jestem pewien, czy akurat "Max Liebermann" był jednym z nich, czy był to zwykły BR 601, do którego jest ten drugi dźwięk na liście ESU. Roco robiło modele obu wersji, zwykłej i turbinowej.

Reakcje
22 0 0
Ten pierwszy dźwięk, VT11.5 Gasturbine (BR602), odtwarza dźwięk testowej wersji BR 602 (nie 601), która była dodatkowo wyposażona w turbinę gazową w celu poprawy osiągów. Były tylko cztery jednostki napędowe tego typu, charakteryzowały się dodatkowymi dużymi wlotami powietrza przed kabiną. Nie jestem pewien, czy akurat "Max Liebermann" był jednym z nich, czy był to zwykły BR 601, do którego jest ten drugi dźwięk na liście ESU. Roco robiło modele obu wersji, zwykłej i turbinowej.
Rozwiałeś moje wątpliwości, dziękuję. Lieberman jest wersją 601 jak się okazało.