• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa [Tort] Miasteczko KuKu

OP
OP
KuKu

KuKu

Aktywny użytkownik
Reakcje
14 0 0
Witam!
Zbyszek jak tylko coś znajdę wyślę na PW ;)
Chciałbym podsumować rok 2012, ponieważ sylwestra spędziłem po modelarsku przy makiecie :)
Chciałbym podziękować wszystkim oglądającym makietę i piszącym tutaj.
W szczególności (kolejność przypadkowa)
Zbyszek za rady odnośnie zieleni jak i wypożyczenie sadzarki, za niedługo mam nadzieje posadzić ostatnią część trawy i oddać.
Marekw111 również za wszelkie rady modelarskie, długie rozmowy na gg o modelarstwie jak i na inne tematy.
Popowe również za cenne rady jak i długie rozmowy na czacie.
Daniel loko za pomoce z zielenią, szutrem i patyną.
Paziu1000000 za pomoce w pracach elektrycznych jak i doradztwo techniczne.
ManMania, Kris, Paparazzi 97 i całej reszcie, która wiernie mi kibicowała za cenne uwagi jak i pochwały motywujące do pracy :)
Więc teraz relacja z wczorajszych prac. Zacząłem od przygotowania całego sprzętu, a potem poszło już z górki ;)
sylw.jpg
Dorobiłem trochę ładunków.
136.jpg 142.jpg
Na terenie lokomotywowni należy tylko zrobić suszarnie piasku wraz z wieżą do piaskowania, wymienić płyty przejazdowe - to z rzeczy na już. Z czasem dojdą pewnie jakieś detale, figurki, pojazdy i oświetlenie.
137.jpg 138.jpg 139.jpg 141.jpg
Oraz małe porównanie dzisiaj i przed rokiem
135.jpg DSCN4039.JPG

Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku ;)
KuKu

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
961 79 5
Wszędzie ten Zbyszek, normalnie mecenas sztuki modelarskiej,promotor młodzieży:ROFL:
P.S. Sadzarkę trzymaj tak długo jak będziesz potrzebował.

OP
OP
KuKu

KuKu

Aktywny użytkownik
Reakcje
14 0 0
eSeL, cieszę się, że zauważasz efekt białego domu. Chciałem uzyskać wyróżniający się budynek dyrekcji, świeżo co otynkowany ceglany budynek :)
Zbyszku w dwóch słowach po prostu zajebistość roku :ROFL: Ale o warsztatach lub o tutorialach jak sadzisz trawkę mógłbyś pomyśleć, szczególnie jak sadzić różnego typu przerosty, miejscowe kępy.

Railways

Znany użytkownik
Reakcje
1.077 18 0
ja na tej makiecie widze sklep pikowy, najbardziej podoba mi sie motyw z garazem(y) no i konstrukcja nóg od stołu hehe:D widac ze kazdy sobie radzi jak moze

OP
OP
KuKu

KuKu

Aktywny użytkownik
Reakcje
14 0 0
Witam, ostatnimi czasy została wykonane plecy do makiety przykręcane do ściany. Odebrałem ramę od stolarza, na razie wstępnie przykręcona, jeszcze trzeba uciąć nadmiar materiału. Zamówiona była ciut szersza, bo łatwiej uciąć niż dokleić. W przyszłym tygodniu malujemy ze znajomym tło oraz powinna być już plexa.
Proszę nie zwracać uwagi na kolory makiety ale zdjęcia z lampą, bo nie chciało mi się halogena rozstawiać ;)
rama 2.JPG rama1.jpg
Pozdrawiam
KuKu

OP
OP
KuKu

KuKu

Aktywny użytkownik
Reakcje
14 0 0
A czy planujesz wewnątrz zrobić oświetlenie? (np. listwa LED)
Myślę, że przy zgaszonym świetle taka świecąca makieta wyglądała by fajnie. (jak gablotka w muzeum :D)
Dobry pomysł, zgłoszę kumplowi, żeby z pracy oprócz plexy przyniósł też listwy led i coś pokombinuje ;)

OP
OP
KuKu

KuKu

Aktywny użytkownik
Reakcje
14 0 0
Witam, wczoraj z dziewczynami wymalowaliśmy tło ;)
DSCN7893.jpg DSCN7921.jpg DSCN7938.jpg
DSCN7940.jpg DSCN7941.jpg DSCN7945.jpg
Przed maturą nie rozgrzebuje nowych tematów, więc nowości żadnych nie będzie. Może w międzyczasie posadzę drzewa na krawędzi makiety i tła ;)

Pozdrawiam
KuKu