• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa [Tort] Miasteczko KuKu

OP
OP
KuKu

KuKu

Aktywny użytkownik
Reakcje
14 0 0
szymon3000, nikt mi nie zrobi ramy z grubej plexy na fuchę, a płacić za to nie zamierzam :)
SantaFe, figurki, autka i reszta w swoim czasie.
marekw111, wiadomo, że mają talent. Zapytam ale nie wiem czy Twoja żona byłaby zadowolona :D
Wiadomo, że dziewczyny ładne, a na dodatek to nie wszystkie co były tego wieczora malować ;)

OP
OP
KuKu

KuKu

Aktywny użytkownik
Reakcje
14 0 0
Witam, już ustawiłem wszystkie budynki na miejscu, po raz pierwszy od dłuższego czasu pojeździłem sobie pociągami. Obiecywałem sobie, że do matury nie będę robił nic nowego ale nie wytrzymałem i dorobiłem parę drzewek od strony tła dla wypełnienia. Na więcej zabrakło mi listowia, więc w zieleni zapowiada się długa przerwa z powodu nauki jak i innego kosztownego wydatku na tapecie ;)
Pozdrawiam
KuKu
153.jpg
143.jpg 144.jpg 145.jpg 146.jpg 147.jpg 148.jpg 149.jpg 150.jpg 151.jpg 152.jpg 154.jpg 155.jpg

OP
OP
KuKu

KuKu

Aktywny użytkownik
Reakcje
14 0 0
Dzięki popowe i lugwigh! Nastawnia to produkt Kibri, kupiłem ją już sklejoną i spatynowaną, więc numeru katalogowego nie znam.

OP
OP
KuKu

KuKu

Aktywny użytkownik
Reakcje
14 0 0
Witam! Trochę się działo ostatnio.
Został zrobiony plac budowy, brakuje tylko ludzi
156.jpg 157.jpg 158.jpg 164.jpg
Pierwsza dwa zwrotniki
161.jpg

Krzyż przy drodze
159.jpg

Magazyn dodałem parę beczek. Dojdzie jeszcze przesuwna brama, wózek widłowy, jakieś auto dostawcze i figurki.
162.jpg 168.jpg 163.jpg

OP
OP
KuKu

KuKu

Aktywny użytkownik
Reakcje
14 0 0
Jeszcze 3 zdjęcia z lokomotywowni
165.jpg 166.jpg 167.jpg
Gospodarstwo, kot wygrzewający się na snopku, pies przy budzie, widły w gnoju. Muszę dokleić trochę narzędzi, dodać figurki i wiele innych przedmiotów gospodarskich.
160.jpg

OP
OP
KuKu

KuKu

Aktywny użytkownik
Reakcje
14 0 0
Witam po prawie rocznej przerwie na forum i po ponad rocznej przerwie w pracach.
Po roku przerwy zastała mnie niezła demolka za sprawą kota. Część drzew musiałem pozdejmować, a część wyrzucić. Kolejnym etapem będzie uzupełnianie braków w zieleni. Pozdejmowałem większość budynków, by nie musiały się kurzyć. Zacząłem od poprawienia napędów od rozjazdów, następnie wyeliminowałem wszystkie "czarne punkty" (miejsca, w których nie było prądu). Zamontowałem nowego anglika, uzupełniłem wszystkie braki w tłuczniu, przemalowałem szyny na nowy bardziej rdzawy kolor, a wszystko na koniec przypudrowałem pigmentami. Rezultaty zostawiam Wam do oceny.
1.jpg 2.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 8.jpg 9.jpg 3.jpg 10.jpg

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
82 1 0
No to po roku "wypoczynku " , teraz będziesz naładowany pozytywnie i pełen nowych pomysłów i ... do dzieła , czekamy !

zgodny

Znany użytkownik
Reakcje
454 19 0
Po roku przerwy zastała mnie niezła demolka za sprawą kota. Część drzew musiałem pozdejmować, a część wyrzucić. Kolejnym etapem będzie uzupełnianie braków w zieleni.
Nie przejmuj się demolka ja u siebie cały cas sos zmieniam.Ważne by tobie to dawało radość i satysfakcje :)

OP
OP
KuKu

KuKu

Aktywny użytkownik
Reakcje
14 0 0
mattia, Twój wpis cieszy mnie wyjątkowo, pamiętam Cie ze "starej" armii forum, gdy zaczynałem przygodę z modelarstwem. Teraz jak czytam nowe wątki to dużo się pozmieniało. Wypoczęty jestem zawsze oraz pełen nowych pomysłów, niestety codziennie tracę po 2-3 godziny na dojazd na studia, a jak wygospodaruje więcej czasu to ruszam 550 km od domu do dziewczyny. Teraz szybko rozprawiłem się z sesją wszystko w pierwszych terminach to zacząłem walczyć przy makiecie. Mam plany co zmienić póki mam mniej nauki.
Taki jest plan najważniejszych przeróbek, co o nim myślicie? Chciałbym zacząć od przeróbki peronów, strasznie mnie drażnią swoim wyglądem.
135.jpg
Peron, oraz przejście naziemne na wzór Kluczborskiego.
DSCN4975.JPG
Budynek, o którym myślę to ten http://www.modelmania.com.pl/product_info.php?cPath=2131_17_324_974_483&products_id=23661 . Muszę sprawdzić jakby się prezentował i czy nie będzie za duży jak na pierwszy plan.
zgodny, co innego jak niszczysz Ty, bo coś zmieniasz, a co innego jak kot :mad:. Najbardziej boli mnie strata, niektórych drzewek.

ANAKIN

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Witam po prawie rocznej przerwie na forum i po ponad rocznej przerwie w pracach.
Po roku przerwy zastała mnie niezła demolka za sprawą kota.

Sierściuchowi pewnie pierwszy raz w życiu udało się zamordować dwie krowy i przegryźć gospodynią :mad::D:eek::LOL:(y)

Ostatnio edytowane:

zgodny

Znany użytkownik
Reakcje
454 19 0
zgodny, co innego jak niszczysz Ty, bo coś zmieniasz, a co innego jak kot :mad:. Najbardziej boli mnie strata, niektórych drzewek.
Koty tak już maja ,gdzie im nie wolno tam ich pełno ;)U mnie grasował kot Zwyrtek,a zostało mu wybaczone,zainteresował go ruch na makiecie (coś ucieka to go gon):podstepny:

Załączniki

OP
OP
KuKu

KuKu

Aktywny użytkownik
Reakcje
14 0 0
Mój tylko wchodząc na parapet skacze w pobliże lokomotywowni niszcząc wszystko, a potem grzecznie schodzi najbliższą drogą.