• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

H0 Tomala Budowniczy

OP
OP
Tomala

Tomala

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
958 14 1
Mój świeży model to dworzec Ludwikowice Kłodzkie, przystanku położonego na linii Kłodzko Główne - Wałbrzych Główny. Skala H0, materiały to: karton, sklejka, kantówki 2mm, papier ścierny, folia, blaszki, drut, nić nylonowa. Model będzie można dziś i jutro zobaczyć na Targach Hobby w Poznaniu, a docelowo kiedyś na spotkaniach BGM.

Załączniki

OP
OP
Tomala

Tomala

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
958 14 1
I jeszcze kilka zdjęć.

Załączniki

KronosVV

Aktywny użytkownik
Reakcje
174 8 0
Bardzo ładny model, podoba mi się ale mam jedno czepliwe pytanie. Na zdjęciu 4 (z #83) i 8 (z #82) i innych też, tam gdzie jest narożnik dachu wewnętrzny, spływ wody w narożniku jest po rynience z blachy. Jest ona nałożona NA dachówkę, a prawidłowo powinno być POD dachówkę. Tak było w oryginalnym budynku? Bo to wygląda jakby dekarz spartolił robotę, i woda częściowo spływająca z dachówek przy narożniku wpłynie pod rynienkę i na poddasze zamiast spłynąć do rynny.
Tak na szybko w google nie udało mi się znaleźć zdjęć potwierdzających z wystarczającą dokładnością jak jest w rzeczywistości. Ale z tego poniżej myślę że jest pod.

1764402937127.png

Ostatnio edytowane:
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Budownictwo i pozostała infrastruktura 73